Resimli Cuma mesajları 27 Ağustos 2021 Ayetli, dualı ve hadisli cuma kutlama sözleri ve mesajları

Tüm İslam alemi Cuma gününü ibadetle idrak ediyor. Müslümanlar için bu anlamlı günde iyi dileklerini sevdikleri ile paylaşmak isteyenler, en güzel cuma mesajları ile duygularını yakınlarına gerek sosyal medya üzerinden gerek SMS olarak mobil telefon uygulamalarından iletebiliyor. Nitekim İslam'da toplu ibadet günü olarak Cuma seçilmiş ve birçok rivayatta bu günün bayram olduğu bildirilmektedir. Bu önemli günde resimli en güzel cuma mesajlarını araştıranlar tüm detaylara bu haberimiz üzerinden ulaşabilirler.

Cuma mesajları 27 Ağustos 2021 tarihinde araştırılan konular arasında. Bilindiği üzere ilk insanın Cuma günü yaratıldığı, aynı gün Cennete girdiği ve aynı gün yeryüzünde halife olmakla şereflendiği için, Cuma insanlar için büyük bir bayram olarak kabul edilmektedir. Rivayetlerden birinde Cuma günü bütün duaların kabul edildiği bir anın olduğu bildirilmektedir. Bir başka rivâyette, Cuma günü abdesti tam olarak alınıp mescide erken gidip hutbeyi dinleyip namaz kılanın bir önceki cumadan itibaren işlediği günahların bağışlanacağı bildirilmektedir. Bu önemli günde tüm müslümanlar hem iyi dileklerini iletmek hemde dua almak adına sevdiklerine özel bir mesaj göndermektedir. Bizlerde bu önemli gün için en güzel resimli cuma mesajlarını, ayetli, hadisli ve dualı kutlama sözlerini bu haberimizde derledik.

EN GÜZEL RESİMLİ CUMA KUTLAMA MESAJLARI

Allah'ım! Aklıma ilim ve hikmet; fikrime, feraset ve basiret; bedenime sıhhat ve afiyet; ruhuma da, tekamül ve metanet ihsan eyle. Amin! Cumanız mübarek olsun.

Kalpler imanla, gönüller huzurla dolsun saadetler hepimizin olsun. Ne kurulan bağlar bozulsun, ne de dostlar unutulsun. Cumanız mübarek olsun.

Allah'ım! Akşama ulaştığımız gibi sabaha, sabah ulaştığımız gibi de akşama ulaşmayı nasip eyle. Sağlımızı koru ve hastalara şifa ver. Hayırlı Cumalar.

Sağanak sağanak rahmet yağsın yuvanıza, her gün Resülullah girsin rüyanıza, melekler amin desin dualarınıza! Dualarda buluşmak dileğiyle, hayırlı Cumalar.

Ümmetin, milletin Cuma'sı hayırlara vesile olsun. Allah, namaz ve dualarımızı yüce katında makbul kılsın. Hasta kullarına şifa buyursun. Zordaki kullarını selâmete ulaştırsın. Bizi görünür, görünmez her sıkıntıdan kurtarsın ve korusun. Hayırlı cumalar.

Her şeyin en iyisine sahip olanlar değil, sahip olduklarının tadını çıkaranlar mutludur. Hayırlı cumalar.

Allah'tan bir dua gibi, Peygamber'den bir armağan gibi sevabınız bol olsun! Cumanız mübarek olsun.

Bizleri nimetlerine şükreden, takdirine rıza gösteren, belâ ve musibetlere sabreden, korktuklarından emin, umduklarına nail olan bahtiyar kullarından eyle Allah'ım! Amin. Cumanız mübarek olsun.

AYETLİ, DUALI VE HADİSLİ CUMA MESAJLARI

Allah'ım; yolda olana "Selâmet" hasta olana "Afiyet" darda olana "Metanet" nasip eyle. Hayırlı Cumalar.

Cennet bahçelerinin gülleri yüzünüze, bülbüllerin nameleri dilinize, Allah'ın sevgisi gönlünüze ve bu güzel günün bereketi üzerinize olsun.

Esirgeyen ve bağışlayan Allah'ın adıyla "Her türlü hamd ve övgü, kuluna Kitab'ı indiren ve onda hiçbir yanlışlığa yer vermeyen Allah'a mahsustur." (Kehf, 18/1) Dualarınızın kabul olması dileğiyle, hayırlı Cumalar.

Allah'ım dilimizden ve gönlümüzden adını eksik etme. Bizlere senin sevdiklerinin arasında olmayı ve cemalini görebilmeyi nasip et. Hayırlı Cumalar.

Allah'ım gecemizi sehere; seherimizi secdeye; secdemizi de sana ulaştır. Cumanız mübarek olsun.

Allah'ım beni senin sevginle, Seni sevenlerin sevgisiyle ve Sana yaklaştıracak davranışların sevgisiyle rızıklandır. (Hadis-i Şerif) Hayırlı cumalar.

Allah'ın nuruyla, ümmetini selamlayan gül yüzlü nur Peygamberin (s.a.v) şefaati üzerimize olsun. Hayırlı Cumalar.