2021 Resimli cuma mesajları yeni hadisli dualı tebrik sözleri! Cuma mesajları yazılı anlamlı görsel sözler!

Cuma günü sabahın erken saatlerinde, arkadaşlarınıza, sevdiklerinize ve yakınlarınıza kısa ve özgün bir mesaj göndermek için en iyi zamandır. Günün başında onları düşündüğümüzü nazik ama çok ince bir hatırlatma olarak düşünülebilir. Cuma mesajı ile günün önemini belirten sözlerle kutlamak için sevdiklerimizin yada mesajı göndermek istediğimiz yakın akrabalarımızın ne zaman uyandıkları ya da bizden ne kadar uzakta oldukları önemli değil; basit ama tatlı bir cuma mesajı ile ruh hallerini gerçekten iyileştirebilir ve kalplerinde pozitif enerji üretebilirsiniz. Güne başladıklarında yüzlerine kocaman bir gülümseme getirmek her zaman sadece birkaç düşünceli kelime meselesidir. Burada sahip olduğumuz gibi düşünceli ve tatlı sözlerle etkileyici resimli bir cuma mesajıyla sevdiklerinize tebriklerinizi iletebilir hayır dualar isteyebilirsiniz. İşte sizler için seçmiş olduğumuz cuma günü için en güzel mesajlar...


Cuma günleri müslüman alemininin hayatındaki en özel günlerden biridir. Bu anlamlı günlerde daha çok internet üzerinden sosyal medyada yada telefon SMS üzerinden gönderdiğimiz resimli cuma mesajları ile sevdiklerimizden hayır dualar isteriz. Karı koca arasında evlilik yoluyla kurulan cennetsel bağı kutlamak için bir gün. Sevdiklerinize, akrabalarınıza yada sizden uzakta olan tanıdıklarınıza bu özel gün için bazı özel sözler dilemeye hazır olmalısınız. Cuma günlerini kutlamak için sıra dışı bir dizi söze ihtiyacınız yoktur. Tek ihtiyacınız olan, ebeveynler veya sevdikleriniz için bu günü iyi dileklerizi iletmektir. İşte sizler için derlemiş olduğumuz dualı, ayetli, hadisli, anlamlı en güzel resimli Cuma günü mesajları ve sözleri...

CUMA MESAJLARI VE SÖZLERİ - 30 TEMMUZ 2021

Allah'ım; Yolda olana "Selâmet" Hasta olana "Afiyet" Darda olana "Metanet" Nasip Eyle.. Hayırlı cumalar.

Allah'a davet eden, Salih amel işleyen ve ben gerçekten Müslümanlardanım diyen kimseden daha güzel sözlü kim olabilir? (Fussilet Suresi 33. Ayet)

Yerin, göğün, mülkün ve her türlü iyiliğin sahibi, Yüce Mevlam'ın ümidinizi kaybettiğinizde sizin için yazdığı kaderin, hayallerinizden daha güzel olduğunu hatırlatacağı, gönlünüzce bir gün olsun inşallah. Hayırlı cumalar.

İslam gibi bir dinimiz, Hz. Muhammed (s.a.v) gibi bir peygamberimiz ve mübarek bir Cuma günümüz var. Allah(c.c) dostu, cennetlik kullardan olup dinimize şükredip iman edenlerden yap bizleri Yarabbi. Herkese Hayırlı Cumalar olsun.

"Allah'ım! Senden Seni sevmeyi, Seni sevenleri sevmeyi ve Senin sevgine ulaştıran ameli yapmayı isterim..." (Tirmizî, "De'avât", 73)

Allah'ım! Seni zikretmek, nimetlerine şükretmek ve sana en güzel biçimde ibadet etmek konusunda bana yardım eyle. (İbn Huzeyme, Dua, 751)

Bugün Cuma... Rabbim!.. Dualarınızı hayırlı kılarak kabul eylesin. Cumanız bereketli ve gönlünüzce olsun inşallah.

"De ki; Eğer duanız olmasa Rabbimin katında ne ehemmiyetiniz var." (Furkan, 77)

Sevaplar içinde Cuma günü ve gecesinde yapılandan daha kıymetlisi, günahlar içinde de, Cuma günü ve gecesinde işlenilenden daha kötüsü yoktur. Cuma günü, kuşlar, vahşi hayvanlar birbirine, "Selam size, bugün Cumadır" derler.

Ey Rabbim! Şu sonsuz merhamet ve rahmet deryasından bir damla da olsa, nasiplenmeyi hak eden kullarından eyle bizi. Amin. Hayırlı nurlu cumalar dilerim.

Hiç kimse kendisi için gizlenen müjde ve mutluluğu bilemez (Secde S. 17.Ayet) Rabbimin müjdeleri nasip olsun hepimize. Hayırlı cumalar.

Günlerinizin en faziletlisi cuma günüdür. Bu sebeple o gün bana çokça salâtü selâm getiriniz; zira sizin salâtü selamlarınız bana sunulur.

Ettiğiniz her dua derdinize deva, sağlığınıza şifa, gözünüze nur, gönlünüze huzur, Ailenize ve sevdiklerinize huzur getirsin. Hayırlı cumalar...

Gözlerinizin sadece güzellikleri göreceği bir gün olsun. Hayırlı cumalar

Yerin, göğün, mülkün ve her türlü iyiliğin sahibi, Yüce Mevlam'ın ümidinizi kaybettiğinizde sizin için yazdığı kaderin, hayallerinizden daha güzel olduğunu hatırlatacağı, gönlünüzce bir gün olsun inşallah. Hayırlı cumalar.

Rabbim, sevginle dopdolu yüreklerle sana kavuşmayı ve sevdiklerimizle sonsuzlukta buluşmayı nasip eyle, amin. Hayırlı Cumalar.

Her yerde olmak gibi bir duan varsa gönüllere gir. Çünkü sevenler sevdiklerini gönüllerde taşır. Hayırlı cumalar.

Kurumuş kütüğe bile nice çiçekler bahşeden Yüce Rabbim! Kuruyan yüreklerimizi de Rahmet yağmurlarınla yeşert. Hayırlı Cumalar

Bunlar, ALLAH'a ve Ahiret gününe inanırlar, iyiliği emreder, kötülükten menederler ve hayr'larda yarışırlar. İşte bunlar iyi kimselerdendir. (Al-i İmran Suresi 3/114) Hayırlı Cumalar

Şüphesiz güçlükle beraber bir kolaylık vardır. Hayırlı cumalar | İnşirâh Sûresi, 5. Ayet

Rabbim, sevginle dopdolu yüreklerle sana kavuşmayı ve sevdiklerimizle sonsuzlukta buluşmayı nasip eyle, amin. Hayırlı Cumalar.

Ümmetin, milletin Cuma'sı hayırlara vesile olsun. Allah, namaz ve dualarımızı yüce katında makbul kılsın. Hasta kullarına şifa buyursun. Zordaki kullarını selâmete ulaştırsın. Bizi görünür, görünmez her sıkıntıdan kurtarsın ve korusun. Hayırlı cumalar

Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurdu: "Fakirleri kollayıp gözetiniz. Aranızdaki zayıflar sâyesinde Allah'dan yardım görüp ve rızıklandığınızdan şüpheniz olmasın." (Ebû Dâvûd, Cihâd 70)

Dün geçti yarın da henüz gelmedi. Dün için yapacak bir şey yok. Yarına sağ çıkacağımız belli değil. Bugün Cuma kıymetini bil..."Gözlerinizin sadece güzellikleri göreceği bir gün olsun. Hayırlı cumalar

Esirgeyen ve Bağışlayan Allah'ın adıyla "Her türlü hamd ve övgü, kuluna Kitab'ı indiren ve onda hiçbir yanlışlığa yer vermeyen Allah'a mahsustur." (Kehf, 18/1) Dualarınızın kabul olması dileğiyle.

Ömrüne ömür katılsın, Gönlüne meltem saçılsın. Bu mübarek günde melekler dört yanını sarsın...Derdine derman, gönlüne iman dolsun..! Hayırlı Cumalar.

Mevlana diyor ki; Dua edecek güzel bir gönlün yoksa, güzel yürekli insanlardan dua iste. Hayırlı Cumalar!

Allahümme salli ve alâ seyyidinâ Muhammed ve alâ âli seyyidinâ Muhammed Hayırlı Cumalar...

Bu mübarek cuma günü hürmetine evlerimizi aşsız, kalplerimizi aşksız, dillerimizi duasız bırakma... Evlatlarımızı hayırlı, bedenimizi sağlıklı, işlerimizi başarılı kıl... Fakirlere yadım et, zalimlere fırsat verme Ya Rab! Hayırlı cumalar dilerim.

En küçük iyiliği unutan, en büyüğünü de unutur. Rabbim bizi vefalı insanlarla karşılaştırsın. (Amin) Hayırlı Cumalar.