En büyük kütüphane

Kütüphane olarak yeniden yapılandırılan Rami Kışlası bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılacak.250 yıllık yapı Türkiye'nin en büyük kütüphanesi oldu.

Tarihi 250 yılı aşan, İstanbul'un simge yapılarından Rami Kışlası, Türkiye'nin ve İstanbul'un bilgi toplumuna açılan penceresi olacak. Tarihi yapı toplumun kültürel, eğitsel ve sanatsal ihtiyaçlarına cevap verecek yeni ve farklı bir mekan olarak yeni yüzüyle açılıyor.

12 YILLIK ÇALIŞMA

Kütüphane olarak yeniden yapılandırılan Rami Kışlası bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hizmete alınacak. İstanbul Rami Kışlası'nın kütüphane olarak yapılandırılması fikri "İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti" çalışmalarına dayanıyor. 3 etap halinde projelendirilen Rami Kışlası'nın yenilenmesi işinde, aslına uygun yenileme çalışmaları, renovasyon (yenileme) uygulaması ve yeni inşa faaliyetleri bir arada yürütüldü.

RAMİ KIŞLASI AÇILIYOR

Rami Çiftliği Kışlası Sadrazam Rami Mehmet Paşa tarafından Sultan 1757-703 yılları arasında yaptırıldı. "Sultan II. Mahmut zamanında onarım gören Rami Kışlası 1960'lara kadar aktif olarak kullanıldı. Daha gıda deposu olarak yararlanıldı.

24 SAAT AÇIK

Modern kütüphanecilik hizmetinin sunulması amacı ile Rami Kütüphanesi'nde 24 saat açık serbest çalışma ve okuma salonları ile kitap ve kitap dışı materyal ve dijital kaynaklar düşünüldü.

ÇOK AMAÇLI

Orta alan millet bahçesi olarak düzenlendi. Amfiler, okuma alanları, sahneler, çocuk oyun alanları, serbest etkinlik bölgesi, ortak çalışma alanları, sergi alanları ile yürüyüş ve bisiklet yolu tasarlandı.