AKŞAM GAZETESİ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla NSosyal hesabından mesaj yayımladı. Tarihin sayfalarının kadınların sarsılmaz mücadelesiyle yazıldığını belirten Erdoğan, "Bugün ise bu mücadele, sesini daha gür çıkarıyor; bilimin, sporun, sağlığın, sanatın, siyasetin, ekonominin tam kalbinde, değişimin öncüsü olmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı. Emine Erdoğan'ın paylaşımının devamında şu sözler yer aldı: "Devletimiz, kadınlarımızın hayatın her alanında hak ettiği yeri alması için kararlılıkla çalışıyor. Çünkü kadın güçlü olduğunda, aile de toplum da güçlü olur. Kadın varsa, yarın vardır. Dün ve bugün, emeğiyle dünyayı değiştiren, ışığıyla yol gösteren tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum."
28 ŞUBAT ZULMÜ AŞILDI
Öte yandan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı binasında 8 Mart dolayısıyla 'Hayata Dokunan Kadınlar' isimli fotoğraf sergisi açıldı. Açılışta konuşan İletişim Başkanı Burhanettin Duran, "Kadının onuru, emeği ve toplumsal kıymeti bizim için modern bir hak arayışının ötesinde, medeniyetimizin temel değerleri arasında yer alan köklü bir anlayışın ifadesidir" dedi. Geçmişte kadınların inançları nedeniyle eğitim ve iş hayatından dışlandığını belirten Duran, "28 Şubat sürecinde yaşanan engellemeler bugün tek tek aşıldı" diye konuştu. Duran, "Artık Türkiye'de kadınlar yalnızca sahada değil, karar alma mekanizmalarında da daha etkin biçimde yer almaktadır" ifadelerini de kullandı.
Emine Erdoğan paylaşımında emekçi ve mazlum coğrafyadaki kadınlarla çekildiği fotoğraflara da yer verdi.
41 KAREDE AYRI HİKAYE
İletişim Başkanlığı'ndaki sergide, 1934-1986 yılları arasında çekilen 41 fotoğrafla farklı alanlarda iz bırakan kadınların hikâyeleri anlatılıyor.
Burhanettin Duran
BABALARININ İZİNDE 'GURURLU GÖREV'
Şanlıurfa'da 2014'te göreve giderken geçirdiği trafik kazasında şehit olan polis Serdar Gören'in kızı Sıla Gören (21), babasının izinden giderek polis oldu. 7 ay önce Eskişehir Emniyeti Koruma Şubesi'nde göreve başlayan Gören, "Babam mesleğini çok seviyordu. Onun anlattığı görev hikâyeleriyle büyüdüm. Bu yüzden polis olmayı istedim" dedi.
Hakkari'de 1993'te terör örgütüyle girilen çatışmada gazi olan babasının isteğiyle 2020'de polis olan Merve Nur Kaya (28) da Eskişehir Emniyeti'nde Asayiş Şubesi'nde görev yapıyor. Kaya, "Babam mesleğini hep gururla yaptı. Onun sabrını ve cesaretini görerek büyüdüm. Polislik bnim için sadece bir meslek değil, aynı zamanda bir gurur" ifadelerini kullandı.
MSB'DEN 8 MART PAYLAŞIMI! CESARETİYLE ÖNE ÇIKAN KAHRAMANLARIMIZ
Milli Savunma Bakanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bakanlığın sosyal medya paylaşımında, "Zor şartlar karşısında dimdik duran bu ruh, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kadın kahramanlarında hayat bulur" ifadelerine yer verildi. Mesajda, "Vatan sevgisiyle görev yapan, azmi ve fedakârlığıyla milletimizin gücüne güç katan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun" denildi.
Paylaşımda, kadın askerlerin görüntülerine yer verildi.