Emine Erdoğan: Nerede ah yükselse Türkiye orada

''Manevi pusulam yardım geleneğimiz'' “Afrika Seyahatlerim” adlı ilk kitabının tanıtım etkinliğinde konuşan Emine Erdoğan, “Dünyanın neresinden bir ah yükselse, Türkiye oraya insani yardım taşımıştır. Bu miras manevi pusulam oldu” dedi.

Başkan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Afrika'ya gerçekleştirdiği seyahatlerdeki izlenim ve hatıralarını kaleme aldığı "Afrika Seyahatlerim" adlı ilk kitabının tanıtımını, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu öncesinde New York'taki Türk Evi'nde ülke liderlerinin eşleri, BM ve diğer uluslararası temsilciler ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yabancı misyon şeflerinin katıldığı programla gerçekleştirdi.

BİZE MİRAS KALDI

Emine Erdoğan "Bu kitap Afrika seyahatlerim öncesinde yaptığımız çok yönlü hazırlıklara, bizleri hep güler yüzleriyle karşılayan First Lady dostlarımın verdiği bilgilere, büyükelçilerimiz ve eşlerinden öğrendiklerime ve sıcak Afrika insanlarının gözlerinden okuduklarıma dayanıyor. Her birine, bana öğrettikleri için, şükran borçluyum. Dünyanın neresinden bir ah yükselse, Türkiye oraya insani yardım taşımıştır. Bu miras, hayatım boyunca manevi pusulam oldu" dedi.

Başkan Erdoğan'a ABD ziyaretinde eşlik eden Emine Erdoğan, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic'in eşi Sanja Milanovic ile bir araya geldi.