Emareler DAEŞ’i gösteriyor 

Başbakan Yıldırım, “Terörün küresel tehdit olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Tespitler DAEŞ’i işaret ediyor. Saldırının İsrail ve Rusya’yla uzlaşma sürecine denk gelmesi manidar” dedi. 

Başbakan Binali Yıldırım, alçak saldırının ardından Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde incelemelerde bulundu. 

TÜM DETAYLAR BİLİNİYOR 

Yıldırım, “Ülkemizin bölücü terörle amansız bir mücadele verdiği ve önemli ölçüde başarı sağladığı, milletimizin huzur ve güvenini tesis ettiği bir dönemde, ayrıca komşularımızla normalleşme sürecinin başladığı bir anda böylesine alçakça bir terör olayının gerçekleştirilmesi manidardır. Bir kez daha anlaşılmıştır ki sivilleri vuran terör, dünyadaki bütün ülkeleri, milletleri tehdit eden küresel bir olaydır” dedi. 

ÜLKEMİZ BUNUN ÜSTESİNDEN GELİR

Yıldırım şöyle devam etti: “Tüm detaylar biliniyor, ayrıntılar tespit edildi. Bu bulgular, terör eyleminin DAEŞ örgütünce gerçekleştiğini işaret etmektedir. Amacı, hedefi ne olursa olsun, hangi cenahtan gelirse gelsin ülkemiz bu alçakça saldırıların üstesinden gelecek güce ve kararlılığa sahiptir. Bütün vatandaşlarımızın bu menfur olay karşısında birlik ve beraberlik içerisinde dayanışmayla, sıkı sıkı kenetlenmesi, terörle mücadeleye karşı verilecek en güzel cevap olacaktır.” 

GÜVENLiK ZAAFiYETi SÖZ KONUSU DEĞiL 

Başbakan Yıldırım, “Şu bilinmelidir ki hava alanının gerek gidiş, gerek geliş istikametinde herhangi bir güvenlik zafiyeti söz konusu değildir. Canlı bombaların aynı zamanda silah bulundurmaları olayın vahametini artıran bir neden olmuştur. Bunun da bilinmesinde yarar vardır” şeklinde konuştu.

YARALILARI ZİYARET ETTİ 

Başbakan Binali Yıldırım Atatürk Havalimanı’ndaki incelemelerinin ardından Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek patlamada yaralanan vatandaşları ziyaret etti. Başbakan’a ziyaretinde Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş eşlik etti.