Kreşteki kahveli ihmale soruşturma: ‘Emanet ettiğim kızımı kreşte yaktılar'

Adana'da ailesinin emanet ettiği küçük kızın üzerine kahve dökülen kreş hakkında soruşturma açıldı. Anne Aslan, “Kızımı resmen yakmışlar. Bu olay, kahve dökülmesine benzemiyor” dedi.

SONER KAN

25 Ekim'de Çukurova ilçesine bağlı Mahfesığmaz Mahallesi'nde yaşanan olayda, anne Elif Aslı Aslan, kızı Aden Aslan'ı mahalledeki özel bir kreşe bıraktı. Bir süre sonra hastaneden aranan Aslan, çocuğunun üzerine kahve döküldüğü için yaralandığını polisten öğrendi. Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giden Aslan, kızını sargılar içinde buldu.Boynu başta olmak üzere kolu ve yüzünde soyulmalar oluşan kızının, vücudunun bazı bölümlerinde birinci; bazı bölgelerinde de ikinci derece yanık oluştuğunu gören anne Aslan, kreş yönetiminden şikayetçi oldu, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 'Taksirle yaralanmaya sebep olma' suçlaması yöneltilen, kreş sorumlusu R.Ç. de ifadesinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Yaşananlara sosyal medyadan tepki gösteren anne Aslan, "Kızımı resmen yakmışlar ve bana söylemeden hastaneye götürmüşler. Hastane de 'adli vaka' olduğu için beni arayınca olaydan haberim oldu. Hastaneye gidip, evladımı sargılar içinde görünce fenalık geçirdim. Güvenip de çocuğumu emanet ettiğim yerde yaşanan bu olayı kabul etmiyorum. Bu olay, kahve dökülmesine benzemiyor" ifadesini kullandı.