Elon Musk kripto para için yeni bir açıklama yaptı, açıklama sonrası kripto para dibi gördü

Tesla'nın sahibi Elon Musk'ın, geçtiğimiz hafta kripto para birimi Dogecoin'e yönelik destek içerikli mesajı sonrası sanal paranın değeri hızla yükselmişti. Yeni bir yorumda bulunan Musk, bu defa olumsuz konuşarak sert düşüş dalgasına sebep oldu.

Son dönemde kripto para piyasasına olan ilgisinin arttığı farkedilen Tesla'nın sahibi Elon Musk, DogeCoin'i olanların satması yönünde açıklama yaptı.

Musk'ın yaptığı yeni açıklama kripto para piyasalarında bu defa ters etki yaparak fiyatların düşmesine sebep oldu.

Musk, Twitter'dan paylaştığı açıklamasında, "Eğer elinde DogeCoin tutan büyük yatırımcılar ellerindeki coinleri satarlarsa benim tam desteğimi alırlar. DogeCoin üzerine çok fazla konsantrasyon gerçek bir sorun" ifadelerini kullandı.

Söz konusu tweet sonrası Bitcoin'de yüzde 4.8, Ether'de yüzde 11, DogeCoin'de yüzde 24 düşüş gözelendi. Piyasadaki en büyük 10 kripto parada düşüş yüzde 10 civarında seyrediyor.

KRİPTO PARA NEDEN YÜKSELMİŞTİ?

Sosyal medya üzerinden yapılan olumlu yönde açıklamalarla destek gören sanal para DogeCoin, Tesla'nın kurucusu Elon Musk başta olmak üzere ABD'li birçok ünlüden gelen destek açıklamalarıyla rekor bir yükseliş yaşamıştı.

Musk "Kaçınılmaz" ifadeleriyle tweet atmış ve DogeCoin bir anda hızla yükselmeye başlamıştı.