‘Elektrikli’ dönüşümle enerji marketler yolda

EPGİS Başkanı Aktaş, “Geleceğin istasyonu eylülde tanıtılacak. Enerji marketler geliyor” dedi.

Miray Çimen

Akaryakıt istasyonları elektrikli otomobil öncesinde dönüşüme hazırlanıyor. Bu kapsamda yeni akaryakıt istasyonlarında LPG, LNG, CNG ve elektrik şarj istasyonları olacak. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası’nın (EPGİS) Başkanı Fesih Aktaş akaryakıt istasyonlarının ‘enerji market’ adıyla anılmasını istediklerini belirterek, şarj süresinin 45-50 dakika olacağı hesaplanmasıyla istasyonlarda market, kafe ve internet hizmeti de olacağını söyledi. Geleceğin istasyonunun maketinin hazırlandığını ve eylülde tanıtılacağını belirten Aktaş, “Bu işi fosil yakıttan kurtarmak istiyoruz” dedi. 

ALTYAPI HAZIRLIĞI

Aktaş, “Altyapısıyla ilgili büyük firmalar hazırlanıyor. Bunlardan biri Vestel. Önemli olan kısım üniteler nereye kurulacak. Biz bunlar var olan akaryakıt istasyonlarının içine girsin istiyoruz” diye konuştu.

5 YILDA 5-6 BİN İSTASYONU BULUR

Aktaş, “5 yıl sonra 5-6 bin istasyonun bu dönüşümü yapacağını düşünüyoruz” dedi. Bugün bir istasyon kurma maliyetinin 500 bin dolar olduğunu söyleyen Aktaş, “Yeni ünitelerin bugünkü hesaplaması ise 5 yıl içinde bir o kadarlık daha yatırımla toplam sistem 1 milyon dolara oturtulabilir” değerlendirmesinde bulundu.