Elanur’u ezen cani 240 km uzakta enselendi

Adana’da sokakta oynayan minik Elanur’u ezen pikap sürücüsüyle arkadaşı kaçtı. 75 güvenlik kamerasını inceleyip 240 km iz süren polis, zanlıları Reyhanlı’da yakaladı. 

SONER KAN

Adana Yüreğir’de 18 Eylül günü Suriyeli Amir Arba’nın kullandığı pikap, sokakta oynayan 2 yaşındaki Elanur Tarhan’a çarptı. Yanındaki Abdulmelik El Cevher ile birlikte plastik sandalye satan Amir Arba, olay yerinden kaçtı. Minik kız ölürken, aile sinir krizleri geçirdi. Cinayet dedektifleri, bölgedeki güvenlik kamerasına ait görüntüleri mercek altına aldı. Olay anında mahalleye giren 100 araç tek tek tespit edildi. Herhangi bir delil ya da görgü tanığı olmamasına rağmen, polis küçük kıza çarpan pikapı tespit edip, izini sürdü. Kazadan iki gün sonra kentten ayrıldıkları belirlenen zanlıların peşine düşen ekipler, 240 kilometrelik mesafedeki 75 güvenlik kamerasına ait görüntüleri inceledi. Hatay Reyhanlı’da yakalanıp Adana’ya getirilen Suriyeli Amir Arba ile Abdulmelik el-Cehher, mahkemece tutuklandı.

Taşın üzerinden geçtiğimizi sandık

Amir Arba ifadesinde, “Sokakta birine sandalye satarken, küçük bir kız çocuğunu gördüm, sonra gözden kayboldu. Yola çıktığımızda araç hafiften sendelendi. Bir taşın üzerinden geçtim sandım. Ne olduğunu anlamadım. Biz de sandalye satmaya devam ettik” dedi.  

Görmedim, duymadım

Amir Arba’in yanında ‘yolcu’ olarak oturan Abdulmelik el-Cevher’in de, “Ne küçük kızın üzerinden geçtiğimizi fark etmedim. Hiçbir şey görmedim ve duymadım” yönünde ifade verdiği öğrenildi.