El öpmesiz son bayram olsun

El öpülecek bayramlara. Türkiye, Ramazan Bayramı'nı tam kapanmayla karşılıyor. Bunca fedakarlığın boşa gitmemesi için, vatandaşların yakınlarıyla temas etmeden bayramlaşması öneriliyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, vatandaşların bayramı çekirdek aileyle geçirmelerini istedi. Soylu "Vaka sayılarını düşürmek kadar yerinde tutmak da önemlidir. Onun için vatandaşlarımızdan ricamız, bayramınızı çekirdek ailenizle değerlendirin. Teknoloji ilerledi, hepimiz mümkün olan ölçüler içerisinde akrabalarımızla konuşarak bayramı değerlendirebiliriz" uyarısında bulundu.

DİJİTAL BAYRAMLAŞMA

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen de, Ramazan Bayramı'nda ziyaretler yerine, dijital iletişim araçlarıyla bayramlaşmayı tavsiye ettiklerini söyledi. İşliyen, bu yıl da Ramazan sevincinin bir arada yaşanamadığını ancak yardımlaşma ve dayanışmanın devam ettiğini belirtti.

NAMAZLAR DIŞARIDA

İşliyen, şöyle devam etti: "Bayram günü ülkemizin büyük bölümünde hava açık ve sıcak olacak. Dolayısıyla bayram namazını dışarda kılacak şeklinde tedbirler alınmış durumda. Kapalı alanda daha az kalmak amacıyla bayram hutbesi de kısa tutulacak. Mümkünse görüntülü ve ailecek toplu görüşmeyi sağlayan programlar kullanarak bayramlaşmamızı sosyal medya ve iletişim araçları üzerinden yapmaya gayret edeceğiz. Hep birlikte bayram gibi bayramları göreceğimiz günler ümidiyle bütün kardeşlerimizin bayramını tebrik ediyorum."

YÜZDE 44 GÖRÜNTÜLÜ OLARAK TEBRİK EDECEK

Ipsos tarafından yapılan araştırmaya göre, bayramda tam kapanmaya verilen destek yüzde 70 düzeyinde. Ankete katılanların yüzde 44'ü yakınlarıyla görüntülü görüşme yaparak bayramlaşacaklarını ifade etti. Bunu yüzde 34 ile telefonla arayarak bayramlaşma takip ediyor.

PARTİLER ÇEVRİM İÇİ BAYRAMLAŞACAK

Siyasi partiler arası geleneksel bayramlaşma, bu bayramda da yüz yüze olmayacak. Parti temsilcileri salı günüçevrim içi bir araya gelecek. AK Parti, MHP ve İyi Parti'nin bayramlaşma listesinde HDP yok. Bir tek CHP, HDP ile çevrim içi bayramlaşacak.

ŞAMPİYONLUK SEVİNCİ 17 MAYIS SONRASI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şampiyonluk kutlamalarına ilişkin uyarılarda bulundu. Soylu, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'a "Bu kutlamaların tam kapanma döneminden sonra yapılması hususunda müzakere hem size hem de valimize düşüyor. Tedbir almak lazım geldiğini düşünüyorum" dedi. Soylu, Ramazan Bayramı tedbirlerinin sıkı şekilde devam edeceğini belirterek, "Şehirler arası bin 167 kontrol noktasında denetimler yapılacak" dedi. Soylu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla valiliklerimiz, kaymakamlıklarımız tüm şehit aileleri ve gazilerimizi ziyaret edecekler. 17 Mayıs saat 05.00'e kadar bu tedbirler geçerli. Bilim Kurulu ve kabinemizden sonra alınan kararları vatandaşımızla paylaşırız. 17 Mayıs sabahı 05.00'i hep birlikte görelim inşallah" dedi.