Eksi 53 derecede koştular... Yakutistan'da dünyanın en soğuk maratonu!

Sibirya'da düzenlenen maraton, dünyanın gelmiş geçmiş en soğuk maratonu olmaya aday. Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hazırlanan Soğuk Kutup Maratonu'nda, koşucular 42 km parkuru eksi 53 dereceye rağmen tamamlamayı başardılar.

aksam.com.tr

Rusya'ya bağlı Yakutistan'da dünyanın en soğuk maratonu düzenlendi. Rusya ve çeşitli diğer ülkelerden gelen koşucular eksi 53 derece soğuğa rağmen yarışmayı sonlandırdılar. Soğuk Kutup Maratonu'nun kazananı, Rus koşucu Vasily Lukin oldu. 42 km'yi 3 saat 22 dakikada tamamlayan Rus atlet organizatörlere teşekkür ederken, "Gelecek maratonlarda cumhuriyetin her yerinden, Rusya'dan ve yurtdışından daha fazla koşucu görmeyi çok isterim." ifadelerinde bulundu.

Aksam.com.tr'nin Siberian Times'dan aldığı habere göre, kadınlar arasında en iyi sonucu alan Marina Sedalischeva ise, yarışmayı 4 saat 9 dakikada tamamladı. Maratona yerel sporcuların dışında Birleşik Arap Emirlikleri, Amerika ve Beyaz Rusya'dan gelen koşucular da katıldı.

Guiness Rekorlar Kitabı'nda bu zamana kadarki en soğuk maraton, 2001 yılında düzenlenen Buz Maratonu'ydu. Sibirya'da düzenlenen koşuda termometreler eksi 38'i göstermişti.