Ekrem İmamoğlu'nun eşi, video çekip önermişti... İBB'nin sattığı çocuk kitaplarında taciz skandalı

İBB kitapçısında skandal satırlar. Çocuk tacizini anlatan kitap satılıyor. İBB'ye ait olan İstanbul Kitapçısı'nda satışa sunulan ‘Çıtır Çıtır Felsefe' isimli kitapta bir çocuğun cinsel tacize uğramasının konu edildiği görüldü.

Daha önce terörist Sakine Cansız ve Nurettin Demirtaş'ın kitaplarının satışa sunulduğu İBB'ye ait İstanbul Kitapçısı'nda yine bir skandala imza atıldı. Çocuk kitapları kategorisinden satışa sunulan 'Aşk ve Dostluk' isimli kitapta çiftler arasındaki temasın açıkça anlatıldığı şu satırlara yer verildi: "Aşk ancak özel alanda var olur; ancak bu özel alanda öpücüklere, okşamalara, dokunuşlara yer vardır; bedenler birbirini keşfeder ve birbirleriyle konuşur."

REZALET DEVAM ETTİ

Rezalet bununla da sınırlı kalmadı. 'Çıtır Çıtır Felsefe' isimli kitapta bir çocuğun cinsel tacize uğramasının konu edildiği görüldü. Kitapta, bir erkek çocuğunun arabada yanına oturan bir erkek tarafından nasıl taciz edildiği detaylarıyla anlatıldı.

KİTABI DİLEK İMAMOĞLU ÖNERDİ!

Günışığı Kitaplığı'nın 3. sınıf öğrencisi çocuklar için yayınladığı Fransız Brigitte Labbé'ın 'Çıtır Çıtır Felsefe' adlı kitabın nasıl piyasaya çıktığı ve satıldığı merak konusu olurken, söz konusu 'Çıtır Çıtır Felsefe' kitabının, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu tarafından 2020 yılında öneri olarak sunulduğu ortaya çıktı.

VİDEO ÇEKMİŞTİ

Dilek İmamoğlu'nun çektiği bir videoda bu kitabı çocukların okuması için önerdiği görüldü.