EKPSS 2019 tercih kılavuzu yayında mı? Gözler EKPSS 2019/1 tercih kılavuzunda..

EKPSS 2019 tercih kılavuzu yayınlandı mı? sorusu merak edilen konular arasında yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde engelli atamalarının tarihiyle ilgili açıklama Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan gelmişti. Selçuk, “Kamu kurum ve kuruluşlarımızdan topladığımız talepler neticesinde aralık ayının son haftasında engelli kardeşlerimizin kamu kurumlarına atanması için bir kura töreni düzenleyeceğiz.” ifadesinde bulunmuştu. Gözler EKPSS 2019 tercih kılavuzuna çevrildi. EKPSS 2019 tercih kılavuzu yayınlandı mı? sorusunun yanıtı merak ediliyor. İşte yanıtı..

EKPSS 2019 tercih kılavuzu yayınlandı mı? sorusu arama motorunda yoğun olarak araştırılıyor. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından  3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde engelli memur atamaları yapılacağı açıklayıp, müjdeyi vermişti. Gözler ÖSYM tarafından yayınlanacak olan EKPSS 2019 tercih kılavuzunda. EKPSS 2019 tercih kılavuzu yayınlandı mı? sorusunun yanıtı merak ediliyor. İşte yanıtı..

ÖSYM GİRİŞ SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

EKPSS 2019 TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

EKPSS 2019 tercih kılavuzu henüz yayınlanmadı. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından EKPSS memur atamalarına ilişkin kılavuzun 9 Aralık'ta gün içerisinde yayımlanacağı duyurulmuştu. 11 Aralık tarihinde tercihlerin alınmaya başlanacağı tercihlerin alınmasının ardından ise Aralık ayı sonunda kura işlemlerinin gerçekleştirilmesi bekleniyor.

EKPSS  NEDİR?

“Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan “Protokol” hükümlerine göre ÖSYM tarafından hazırlanan , EKPSS, başvuru, sınavın uygulanması ve sınav sonuçlarının değerlendirilmesi adımlarından oluşan sınav sistemidir.

EKPSS 2020 NE ZAMAN? 

ÖSYM sınav takviminin yayınlanmasının ardından EKPSS başvuru tarihleri belli oldu. Başvurular 24 Ocak ve 12 Şubat tarihleri aralığında alınacak. Sınav 26 Nisan'da yapılacak.

KURA BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Kura başvuruları 28 Nisan ve 12 Mayıs tarihleri aralığında alınacak.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sonuçlar 27 Mayıs'ta açıklanacak.