Ekonomi resmen bağışıklık kazandı

15 Temmuz'dan sonraki süreçte, Türkiye'nin kritik virajları başarıyla geride bıraktığına dikkat çeken Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “Ekonomimiz her türlü müdahaleye karşı güçlü bir bağışıklık kazandı” dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin Türk milletinin bağımsızlık tutkusuna karşı yapılmış hain ve kanlı kalkışmalarından biri olduğunu vurgulayan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan şunları kaydetti: “Türkiye’nin 2000’li yıllarda yazdığı ekonomik ve siyasi başarıyı ve toplumsal kalkınma hamlesini içine sindiremeyen bir takım odaklar, Gazi Meclisimizi kurşunların hedefi yapacak kadar gözlerini kararttı. Ne mutlu bize ki, “Ben bugüne kadar milletin üstünde bir güç tanımadım” diyerek her zaman cesur bir irade gösteren Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde, o gecenin karanlığı ertesi sabaha kalmadan aydınlandı. Ulu Önder Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimiz bir badireyi daha atlattı.”

MİLLİ EKONOMİ ETKİLİ OLDU

Türkiye’nin 15 Temmuz’dan sonraki süreçte, finansal istikrar açısından kritik virajları başarıyla geride bıraktığını belirten Arslan, “Özellikle son iki yılda ekonomide güçlü bir paradigma değişikliği yaşadık. Ekonomimiz her türlü müdahaleye karşı güçlü bir bağışıklık kazandı. Finansal istikrarımızı kalıcı kılan temel unsur; önceliği yerli üretime vererek sanayicimizin ithalata bağımlılığını ortadan kaldıran, ihracat odaklı bir milli ekonomi anlayışı oldu. Aynı zamanda, Türk Lirası’nın gücünü korumayı da amaçlayan bu yaklaşım, rekabetçi kur politikasıyla imalatçı sektörlerin desteklendiği yeni bir ekonomi modelini önümüze koydu” dedi. 

2.6 MİLYON MÜŞTERİYE 100.5 MİLYAR DESTEK 

Pandemi döneminde hayata geçirilen Finansal İstikrar Kalkanı paketine değinen Osman Arslan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu paketle vatandaşlarımız ekonomik olarak korunurken salgının en az hasarla atlatılmasına katkı sağlandı. Halkbank olarak biz de Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında; 6 Temmuz tarihi itibarıyla 1 milyon 959 bin müşterimize 73.5 milyar TL kredi kullandırdık. Bu kredilerin yüzde 24’e yakınını esnaf ve sanatkârlar aldı. 485 bin 500 firma ile 229 bin bireysel müşterimizin toplam 27 milyar TL tutarındaki kredisini öteledik. Böylece, 2 milyon 673 bin müşterimize 100.5 milyar TL destek sağlamış olduk. Salgın esnasında edindiğimiz deneyimi normalleşme adımlarıyla birlikte daha da ileriye taşıyacak; bundan sonraki süreçte daha da inovatif ve dinamik bir bankacılık sunacağız.” 

PANDEMİDE DÜNYAYA YARDIM ELİMİZİ UZATTIK 

15 Temmuz’da demokrasiye yönelik girişimlere tek yürek olarak karşı duran Türk halkının Covit-19 salgını döneminde de dünyaya yardım elini uzattığını ifade eden Arslan şunları kaydetti: “Pandemide dünyanın önde gelen ülkelerinde sağlık sistemleri çökerken, pek çok ülkedeki hasta ve yaşlı bakım evlerinden insan vicdanının kabul etmeyeceği görüntüler gelirken; biz hem salgınla mücadelenin iyi yönetilmesine tanıklık ettik hem de dünyanın geri kalanına yardım eli uzatmaktan geri kalmadık.”