Ekmek cinayetinde 5 yıl sonra kelepçe

Fırıncı kardeşini ‘Güzel ekmek pişiremiyorsun' diyerek pompalı tüfekle öldüren Mahmut Demirkapı, 5 yıl sonra aynı ilçede saklandığı limon bahçesinde yakalandı.

SONER KAN

Adana Yüreğir'de 31 Aralık 2016'da fırıncı Sığletif Demirkapı, ağabeyi Mahmut Demirkapı'yı kucağında ekmekle yolda yürürken görünce "Neden benden değil de başkasından ekmek alıyorsun?" diyerek çıkıştı. Ağabeyi de "Güzel ekmek pişiremiyorsun" karşılığını verince kardeş arasında kavga çıktı. Evdeki tüfeğini alıp geri dönen Mahmut Demirkapı, kardeşine kurşun yağdırdı. Kasığından vurulan fırıncı hayatını kaybederken, kamyonetine binerek kaçan saldırgan, sırra kadem bastı.

KİMLİKSİZ YAŞIYORMUŞ

Takip edilmemek için cep telefonu kullanmayan, sürekli adres değiştirip kılıktan kılığa giren Mahmut Demirkapı'nın Yüreğir'deki bir limon bahçesinde bulunan kulübede saklandığını belirleyen polis, operasyon düzenledi. Bahçeyi kuşatan ekiplerce yakalanan katil zanlısının üzerinden herhangi bir kimlik de çıkmadı. 5 yıl sonra yakalanan cani ağabey, sevk edildiği adliyede mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.