İl il emniyet polis isim listesi EGM ihraç edilen açığa alınan polisler

İçişleri Bakanlığı 26 Nisan 2017 tarihinde yayınladığı 667 sayısı KHK ile emniyetteki 9 bin 103 polisi açığa aldı. Resmi Gazetede henüz açığa alınanların isim listesi yayınlanmadı. Herkesin merak ettiği listede üst düzey isimler de bulunuyor. En çok açığa alınma İstanbul, Ankara, Bursa, Adana, Mersin, Maraş ve Adıyaman emniyetinde oldu. İşte EGM son dakika ihraç edilen açığa alınan polisler- İl il emniyet polis isim listesi

EGM son dakika ihraç edilen açığa alınan polisler- İl il emniyet polis isim listesi bu sayfada. Emniyet'te ihraç edilmek üzere 26 Nisan'da 9 bin 103 polis açığa alındı. Açığa alınan polislerin illeri Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Edirne, Mersin, Ankara, İstanbul, Maraş, Samsun, Manisa, Bursa, Bingöl, Konya, Muş ve Tekirdağ... Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından, 667 sayılı "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin" 2'nci maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle 9 bin 103 emniyet teşkilatı mensubunun görevden uzaklaştırıldığı bildirildi. İl il emniyet müdürlüklerindeki açığa alınmalar : Operasyondan alınan son bilgilere göre il il açığa alınan polislerin sayısı da belli oldu. İstanbul emniyetinden 2 bin 500, Ankara Emniyeti'nden ise bin 350 polis açığa alındı. İşte açıklanan o iller ve açığa alınan polis sayısı;

Emniyet'te açığa alınan personellerin isim tam listesi için tıklayınız

Açığa alınanlar arasında toplam 115 çeşitli derecelerden müdür var. Bunlardan 5'i 1. Sınıf emniyet müdürü fakat kritik veya aktif birimlerde görevde değiller. Aralarında aktif görevde olan il emniyet müdürü ise yok.

İl il emniyet müdürlüklerindeki açığa alınmalar : Operasyondan alınan son bilgilere göre il il açığa alınan polislerin sayısı da belli oldu. İstanbul emniyetinden 2 bin 500, Ankara Emniyeti'nden ise bin 350 polis açığa alındı. İşte açıklanan o iller ve açığa alınan polis sayısı;

Adana: 270

Adıyaman: 104

Ankara: 1350

Bingöl: 71

Bursa: 364

Diyarbakır: 560

Edirne: 5

İstanbul: 2500

Kahramanmaraş: 114

Kırklareli: 7

Konya: 320

Manisa: 49

Mersin: 105

Muş: 51

Samsun: 200

Tekirdağ: 23

AÇIĞA ALMAK NE DEMEKTİR?

Açığa alma kavramı, memurlar kanununda ilgili madde ile belirtilmiştir. Görevden uzaklaştırma belirlenen bir süre dâhilinde memurun işinden uzaklaştırması anlamına gelir. Ancak bu uzaklaştırma tamamıyla görevden el çekme değildir.

Görevden uzaklaştırma 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 137.maddesine açıklanmıştır:

"Madde 137 - Görevden uzaklaştırma, Devlet kamu hizmetlerinin gerektirdiği hallerde, görevi başında kalmasında sakınca görülecek Devlet memurları hakkında alınan ihtiyati bir tedbirdir."

Bununla anlaşılıyor ki memur bu madde ile memurluktan atılmaz sadece belirlenen süre dâhilinde (soruşturma tamamlana kadar) görev yapamayacaktır.

Soruşturma sürecinin mümkün olduğunca kısa tutulup sonuçlandırılması kanun ve hakkaniyetin gereğidir. Açığa alınan (görevden uzaklaştırılan) personele bu süre içerisinde maaşının 2/3 ü ödenecektir. Soruşturma sonucunda ya da mahkeme kararı ile aklandıkları takdirde görevlerine dönebilecekleri gibi maaşlarından alamadıkları 1/3 lük kısımları da alabileceklerdir.