Eğitimde fark yaratan öğretmenler

MEB, 24 Kasım'da başarılı çalışmalara imza atmış eğitmenleri Ankara'da ağırlayacak. Davet edilen öğretmenler, öğrencilerinin hayatına dokunan isimlerden oluşuyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında alanlarında başarılı çalışmalara imza atmış öğretmenleri Ankara'da ağırlayacak. Davet edilen öğretmenler, öğrencilerinin hayatını değiştiren, eğitimde üstün başarı göstermiş, projeler gerçekleştirmiş, yetenekli öğrencileri topluma kazandırmış, fedakarlıkları ve diğer nitelikleriyle farklılıklar ortaya koymuş isimlerden oluşuyor. İşte o isimler:

GENÇ BİLİM ÖDÜLÜ SAHİBİ

Ankara/Sosyal Bilgiler Öğretmeni Sümeyra Temizhan: Ağrı'da, TEOG sınavlarında 120 soruyu tam yapan öğrencileri oldu. Bireysel çabalarıyla minik bir bilim merkezi oluşturdu. 9 bildirisi uluslararası 'Genç Bilim Ödülü' aldı.

TÜRKİYE BİRİNCİSİ

Bursa/Biyoloji Öğretmeni Şenay Uçar: "Eskimo Masallarındaki Kültürel Motiflerin incelenmesi" adlı projeyle Türkiye birincisi oldu.

'ULUSAL KALİTE ETİKETİ' ALDI

Elazığ/Matematik Öğretmeni Tuba Özer: 2011'de bilim ve sanat araştırmalarını teşvik amacıyla yürütülen 'Bu Benim Eserim' projesi kapsamında danışmanlık yaptığı çalışmayla Türkiye birincisi oldu. Bu yıl, 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda danışmanlık yaptığı proje bölge üçüncülüğü elde etti. Özer, e-Twinning projelerinde 'Ulusal Kalite Etiketi' almaya hak kazandı.

İLK OKÇU EKİBİNİ KURDU

SamsuN/Tarih öğretmeni Civan Çelik: Türk savaş sanatları hakkında çalışmaları bulunuyor. Çelik, Osmanlı ok ve yay yapım sanatı olan kavsilik ile kemankeşliğin yaygınlaştırılması için projeler yürütüyor. Çelik, bu kapsamda, Samsun'da 2009'da Türkiye'nin ilk geleneksel okçuluk ekiplerinden olan, Canik Geleneksel Türk Okçuluğu ve Kavsi Grubunu, 2013'te Canik Kavsi Geleneksel Okçuluk ve Atlı Okçuluk Spor Kulübü'nü kurdu. Türkiye'nin ve ilk öğrenci geleneksel okçu ekibini Samsun Bilim ve Sanat Merkezi'nde kuran Çelik, uluslararası pek çok geleneksel okçuluk müsabakasına Samsun'u temsilen katıldı.

KIZ ÇOCUKLARI İÇİN SEFERBER

Erzurum/Fen Bilimleri Öğretmeni Tuba Dumlu Güler: Kız çocuklarının eğitimi konusuna ağırlık veren Güler, çocuk işçiliğinin önlenmesi gibi sosyal projelerde de başarılı çalışmalar yürüttü. Güler, '2023 Global Teacher Prize' yarışmasında, 130 ülkeden 7 bin rakibini geride bırakıp dünyanın en iyi 50 öğretmeninden birisi olarak seçildi.