Eğitim neferleriyle iftar

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Başkan Erdoğan'ın, iftarda bir araya geldiği öğretmenlere “Salgın koşullarında gösterdiğiniz fedakarlık için teşekkür ederim” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve öğretmenleri Çankaya Köşkü'ndeki iftarda ağırladı. Bakan Selçuk, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, eğitim ailemizi temsilen Ankara'dan öğretmenlerimizle iftarda buluştu. Salgın koşullarındaki fedakârlıkları ve emekleri için tüm meslektaşlarımıza gönülden teşekkürlerini ve selamlarını iletti. Anlamlı davetlerine şükranlarımızla" dedi.

Bakan Selçuk katıldığı canlı yayında ise tam kapanma sonrası eğitimin yol haritasını açıkladı. Selçuk, "Tam kapanma süreciyle vaka sayılarının azalacağını düşünerek, bunun okulların açılması için bir umut olmasını diliyorum" dedi.

LİSELERDE TEK SINAV

17 Mayıs'tan sonra yüz yüze eğitimin hangi sınıflarda başlayacağının 1-2 hafta içinde netleşmeye başlayacağını belirten Selçuk, şu bilgileri verdi: "Ortaokullarda ikinci dönemin sınavlarının yüzde 30'lar civarında tamamlandığını söyleyebiliriz. Liselerde biraz daha çok, ikinci dönemde tek sınav olacak."

LGS SORU KİTAPÇIĞI YAYIMLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı 6 Haziran'da gerçekleştirilecek LGS için mayıs ayı örnek sorularını "meb.gov.tr" ve "http://odsgm.meb.gov.tr/" adreslerinden erişime açtı. Mayıs ayı örnek sorularında, daha önceki yayınlarda olduğu gibi Türkçe, matematik, fen alanlarından 10'ar, İnkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile İngilizce'den 5'er olmak üzere toplam 45 soru yer alıyor.