Ege'de Yunan zulmü bitmiyor

Kelepçelenip denize atılan sığınmacı 3 gün son sağ bulundu. Yunan zulmünden mucize kurtuluşa. Çeşme açıklarında Yunan askerlerince kelepçelenip denize atılan sığınmacıyı arama çalışmalarında 3 gün sonra mucize gerçekleşti. Somalili Seyyid, sığındığı Boğaz Adası'ndan sağ kurtarıldı.

DHA

İzmir Çeşme açıklarında 19 Mart'ta Yunan askerlerince elleri kelepçeyle bağlanıp denize atılan sığınmacıların imdadına Türk Sahil Güvenliği yetişti. Kısa sürede bölgeye ulaşan ekipler, 3 kişiyi kurtarırken, 3 kişinin de cansız bedenine ulaşıldı. Ekipler kayıp 1 kişiyi bulmak için de seferber oldu.

CAN YELEĞİNDEN İZİ BULUNDU

Kaçak mültecilerin sığındığı Boğaz Adası ve çevresinde arama yapan ekipler can yeleği buldu. Bunun üzerine kayıp şahsın adaya çıkmış olabileceği ihtimali üzerine duruldu. Ekiplerin, Boğaz Adası üzerinde yaptığı aramalarda Somali uyruklu Muhammed Seyyid (16) sağ olarak bulundu. Sağlık kontrolünden geçirilen sığınmacının durumunun iyi olduğu öğrenildi.

OT YİYEREK HAYATTA KALDIM

Yunanistan unsurlarınca denize atıldıktan sonra can yeleğiyle hayatta kaldığını söyleyen Seyyid, yüzerek Boğaz Adası'na çıktığını, kayaların arasında temiz su içtiğini ve ot yiyerek hayatta kalmayı başardığını anlattı.

70 CANA DAHA YARDIM ELİ

Balıkesir'in Ayvalık açıklarında Yunan kuvvetleri tarafından geri itilen 48 sığınmacı, İzmir Dikili açıklarında da lastik bottaki 22 sığınmacı Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.