Edirnelinin su çilesi... Musluktan çamur akıyor

Edirne'de 26 Kasım'dan bu yana bazı mahallelerde içme suyu çamurlu akıyor, bazı bölgelerdeyse su kesintileri yaşanıyor. Çamurlu akan suyla duş bile alamadıklarını belirten vatandaşlar, hastalık kapma endişesi yaşıyor.

İHA

CHP'li Belediye Başkanı Recep Gürkan yönetimindeki Edirne'de 26 Kasım'dan bu yana bazı mahallelerde içme suyu çamurlu akıyor, bazı bölgelerdeyse su kesintileri yaşanıyor. Günlerdir çözüm bekleyen Edirneliler, soluğu mahalle çeşmelerinde ve camilerde alıyor. Çamurlu akan suyla duş bile alamadıklarını belirten vatandaşlar, hastalık kapma endişesi yaşıyor.

'MİKROP İÇİNDEYİZ'

Barutluk Mahallesi sakinlerinden Orhan Akbaş, suların 10 gündür kesik olduğunu sadece belli aralıklarla çok az miktarda geldiğini belirtti. Akbaş, taşıma suyla değirmen döndürmeye çalıştıklarını aktardı. Çocukların banyo yapamadığını, bulaşık ve çamaşırların yıkanmadığını ifade eden Meryem Demir ise, "Pislikten korona olacağız" dedi. "21. yüzyılda böyle rezillik olmaz" diyen Recep Orak, "İhtiyaçlarımızı karşılamak için marketten su alıyoruz. Ne çayını yapmaya, ne yemeğine koymaya hiçbir şeye kullanamıyoruz" ifadelerini kullandı.

Halk tankerlerle gelen suyla ihtiyaçlarını karşılıyor.