Adalet Bakanlığı E-devlet giriş Yargıtay dava dosyası mahkeme sorgulama ekranı nasıl öğrenilir?

Vatandaşlar kimi zaman yaşanan birtakım olay ya da durumlardan ötürü, Yargıtay Dava Dosyası sorgulama işleminde bulunabilmektedir. Peki, ulaşabileceğiniz iki farklı alternatif bulunan Yargıtay Dava Dosyası nasıl öğrenilir? İşte, mahkeme tarafından alınan kararlara erişebileceğiniz 2018 e-Devlet Yargıtay Dava Dosyası Sorgulama! E-Devlet kapısı aracılığıyla da Yargıtay Dava Dosyası Sorgulama işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bunu yapabilmek için ilk olarak (https://www.turkiye.gov.tr) resmi internet adresine T.C Kimlik numaranız ve e-Devlet şifrenizle giriş işleminde bulunmanız gerekmektedir. Akabinde karşınıza çıkan sayfada bulunan ‘’E-Hizmetler’’ bölümünü tıklayarak, açılan sayfanın altında yer alan ‘’Adalet’’ yazan kısıma tıklayınız. Burada en altta bulunan Yargıtay sekmesinin alt başlıkları içinden, Dava Dosya Sorgulama yazan başlığı işaretleyin ve sorgulama işleminizi tamamlayın. Dosya Sorgu sekmesinden; Yargıtay Daire Bilgileri ile Dosya Sorgu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Bilgileri ile Dosya Sorgu, Yerel Mahkeme Bilgileri ile Dosya Sorgu ve Yargıtay İlk Derece Bilgileri ile Dosya Sorgu işlemlerinden size en uygun olan alternatifi tercih ederek sorgulama işleminde bulunabilirsiniz. e-Devlet, vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetlerin elektronik ortamda sunulması demektir. Bu sayede, devlet hizmetlerinin vatandaşa en kolay ve en etkin yoldan, kaliteli, hızlı, kesintisiz ve güvenli bir şekilde ulaştırılması hedeflenmektedir. Bürokratik ve klasik devlet kavramının yerini almaya başlayan e-devlet anlayışı ile, her kurumun ve her bireyin bilgi ve iletişim teknolojileri ile devlet kurumlarına ve kurumlarca sunulan hizmetlere kolayca erişmesi hedeflenmektedir.

Birçok nedenden kaynaklı olarak davalı yahut davacı olarak mahkeme işlemleri gerçekleştirilip, yargı hizmetlerinden yararlanılabilmektedir. Bu olay veya durumlar hasıl olduğunda ise mahkeme tarafından hakkınızda alınan kararı öğrenebilmek açısından Yargıtay Dava Dosyası sorgulaması yapılabilmektedir. Her ne kadar yargının verdiği kararları öğrenebilmek için Adliye'yi ziyaret etmek gibi bir seçenek bulunsa da, internet ortamında da hem kolay ve hızlı hem de bir o kadar güvenli bir şekilde ulaşabilme olanağı elde edebilirsiniz. Peki, online platformda gerek e-Devlet kapısı aracılığıyla gerekse Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın resmi sitesinden erişebileceğiniz Yargıtay Dava Dosyası nasıl öğrenilir? İşte, hakkınızda açılan dava olup olmadığını, şayet varsa hangi mahkemede olduğunu ve aynı zamanda mahkeme günü hakkında detaylı bilgileri öğrenebileceğiz 2018 e-Devlet Yargıtay Dava Dosyası Sorgulama Ekranı... 15 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, mavi kartlılar ve yabancılar üzerinde T.C kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğini (nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi) ibraz ederek şahsen ya da vekaleti olan kişi aracılığıyla (vekalette “e-Devlet Şifresi almaya yetki olduğuna dair ibare bulunmalıdır)başvuru yaptığında PTT merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerinden e-Devlet kapısı şifrelerini alabilirler. Bunun yanı sıra mahkeme kararıyla kendine vasi tayin edilmiş kişiler vasileri aracılığıyla e-Devlet Kapısı şifresi temin edebilirler. Bu durumlar harici başkaları adına şifre alımı mümkün değildir. Tüm detaylar aksam.com.tr'de. 

YARGITAY DAVA DOSYASI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

E-DEVLET GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

2018 YARGITAY DAVA DOSYASI SORGULAMA İŞLEMİ!

Yargıtay Dava Dosyası Sorgulama işlemini başarıyla gerçekleştirebilmeniz için ilk etapta Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının resmi internet adresi olan (http://www.yargitay.gov.tr) girişte bulununuz. Sonraki adım olan https://www.turkiye.gov.tr/yargitay-dava-sureci-sorgulama dosya sorgu bölümünden, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tebliğname numarası, Yargıtay Ceza Dairesi esas numarası, mahalli mahkeme esas ve karar numarası ile yahut TC Kimlik numarasıyla Yargıtay Dava Dosya Sorgulama işlemi gerçekleştirildiğinde;

1)Cumhuriyet Savcısı incelemesinde olup olmadığı,

2)Dosyanın mahalline gönderilmek üzere postaya verilip verilmediği,

3)Hangi Ceza Dairesine gittiği ve söz konusu Ceza Dairesindeki esas numarasının ne olduğu,

4)İlgili Ceza Dairesinden dosyanın dönüp dönmediği,

5)Dosyanın Yargıtay arşivine girip girmediği konuları resmi internet adresinden ulaşılabilmektedir.

YARGITAY DAVA DOSYASI

E-DEVLET YARGITAY DAVA DOSYASI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

İkinci bir alternatif olan E-Devlet kapısı aracılığıyla da Yargıtay Dava Dosyası Sorgulama işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bunu yapabilmek için ilk olarak (https://www.turkiye.gov.tr) resmi internet adresine T.C Kimlik numaranız ve e-Devlet şifrenizle giriş işleminde bulunmanız gerekmektedir.

Akabinde karşınıza çıkan sayfada bulunan ‘’E-Hizmetler’’ bölümünü tıklayarak, açılan sayfanın altında yer alan ‘’Adalet’’ yazan kısıma tıklayınız. Burada en altta bulunan Yargıtay sekmesinin alt başlıkları içinden, Dava Dosya Sorgulama yazan başlığı işaretleyin ve sorgulama işleminizi tamamlayın.

Dosya Sorgu sekmesinden; Yargıtay Daire Bilgileri ile Dosya Sorgu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Bilgileri ile Dosya Sorgu, Yerel Mahkeme Bilgileri ile Dosya Sorgu ve Yargıtay İlk Derece Bilgileri ile Dosya Sorgu işlemlerinden size en uygun olan alternatifi tercih ederek sorgulama işleminde bulunabilirsiniz.

Öte yandan Yargıtay Dava Dosyası Sorgulama sisteminden adınıza açılmış veya açtığınız davalar, bu davaların yayınlanan sonuçları üzerinden var olan mahkemelerinize ait bilgileriniz kolay, hızlı ve güvenlik bir şekilde erişebilir, dosya takibi gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda, dosya no ile sorgulama ve mahkeme gününü öğrenmek gibi işlemler de bu sistemden yapılabilmektedir.

e-Devlet Nedir?

e-Devlet, vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetlerin elektronik ortamda sunulması demektir. Bu sayede, devlet hizmetlerinin vatandaşa en kolay ve en etkin yoldan, kaliteli, hızlı, kesintisiz ve güvenli bir şekilde ulaştırılması hedeflenmektedir. Bürokratik ve klasik devlet kavramının yerini almaya başlayan e-devlet anlayışı ile, her kurumun ve her bireyin bilgi ve iletişim teknolojileri ile devlet kurumlarına ve kurumlarca sunulan hizmetlere kolayca erişmesi hedeflenmektedir.

e-Devlet'te yeni sorgulamalar hizmete girdi

Yüzlerce hizmeti barındıran E-Devlet'in bünyesine yeni hizmetler eklendi. İmar Barışı Kayıt Başvurusu ve Sorgulaması, Dernek Sorgulama, İcra Dosyası Sorgulama, Doğum Yardımı Başvuru Sonucu Sorgulama ve Tarihçeli Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi Sorgulama hizmetleri Bundan sonra E-devlet sisteminden görülebilecek.

İmar Barışı Kayıt Başvurusu ve Sorgulaması

Bu hizmeti kullanarak, imar kurallarına aykırı yapılarınız için kayıt başvurusunda bulunabilir ve başvurularınızı sorgulayabilirsiniz. 

Dernek Sorgulama

Bu hizmeti kullanarak, sorgulanan kelimeyi içeren isimde dernek olup olmadığını görüntüleyebilirsiniz.

İcra Dosyası Sorgulama

Bu hizmet aracılığı ile yurt içi mahkemelerde adınıza açılmış ve taraf olduğunuz icra dosyalarını listeleyebilir ve detaylarını görüntüleyebilirsiniz.

Doğum Yardımı Başvuru Sonucu Sorgulama

Bu hizmeti kullanarak, doğum yardımı almak için yaptığınız başvurunun sonuçlarını ve(ya) aldığınız doğum yardımı için yaptığınız itirazların sonuçlarını sorgulayabilirsiniz..

Tarihçeli Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi Sorgulama

Bu hizmeti kullanarak, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü merkez veri tabanındaki Tarihçeli Yerleşim Yeri ve Diğer Adres bilgilerinizi sorgulayabilirsiniz.

E DEVLET ŞİFRESİNİ KİMLER ALABİLİR?

15 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, mavi kartlılar ve yabancılar üzerinde T.C kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğini (nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi) ibraz ederek şahsen ya da vekaleti olan kişi aracılığıyla (vekalette “e-Devlet Şifresi almaya yetki olduğuna dair ibare bulunmalıdır)başvuru yaptığında PTT merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerinden e-Devlet kapısı şifrelerini alabilirler. Bunun yanı sıra mahkeme kararıyla kendine vasi tayin edilmiş kişiler vasileri aracılığıyla e-Devlet Kapısı şifresi temin edebilirler. Bu durumlar harici başkaları adına şifre alımı mümkün değildir.

E-Devlet Sistemindeki Mevcut Hizmetler Nelerdir?

İlk hizmete girdiği 2008 yılından bugüne birçok devlet ve kurum işlemini internet üzerinden sağlama olanağı sunan E-devlet ile şu hizmetlerden yararlanabilir, bilgi edinebilirsiniz;

1 - Adalet Bakanlığı- Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama

- Adli Sicil Kaydı Sorgulama ve Belge Doğrulama
2 - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
- Gelir Testi Sonucu Sorgulama
- Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama
- Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları İstihdam Başvuru Sorgulama
3 - Başbakanlık
- BİMER Yeni Başvuru
- BİMER Başvuru Sonucu Sorgulama
4 - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu
- Mobil/Sabit/İnternet/Kablo TV/Uydu İşletmecilerinden Borç ve Alacak Sorgulama
- Baz İstasyonları Ölçüm Bilgileri
- IMEI - Cep Telefonu Numarası Eşleştirme

- IMEI Sorgulama
- IMEI Kaydet
- Numara Taşıma Sorgulama
5 - Doğal Afet Sigortaları Kurumu
- Poliçe Sorgulama
6 - Emniyet Genel Müdürlüğü
- Araç Sorgulama
- Sürücü Belgesi Ceza Puanı Sorgulama
7 - Milli Eğitim Bakanlığı
- MEB Sınav Yeri Sorgulama

- MEB Sınav Sonuç Sorgulama
8 - Milli Savunma Bakanlığı
- Askerlik Durum Belgesi Sorgulama
- ASAL Bedelli Askerlik Başvurusu
- ASAL Celp Dönem Tercihi
9 - PTT
- Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) Hesap Bilgileri Sorgulama
- Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) İhlali Geçiş Bilgileri Sorgulama
10 - Sosyal Güvenlik Kurumu
- 4A Emekli Aylığı Kesintileri
- 4A Emekli Aylık Bilgisi
- 4A Emekli Ödeme Bilgileri
- 4B Borç Durumu
- 4B Emekli Aylığı Kesintileri
- 4B Aylık Bilgisi
- 4B Tescil Kaydı
- 4C Emekli Aylığı Kesintileri
- 4C Bir Aylık Maaş Tercihi
- 4C Tescil Kaydı

E-Devlet Sistemindeki Yeni Eklenen Hizmetler Nelerdir?

Günden güne gelişen ve daha fazla elektronik hizmet sunan E-Devlet hizmeti her yeni hizmet ile vatandaş/kullanıcılara büyük kolaylıklar ve hızlılık sağlamaktadır. Bu yeni hizmetlerden bir kaçı ise şunlardır;

-Genel Hizmetler
-Mezar Yeri Sorgulama
-Ücret Tarifesi Sorgulama
-Vefat Bilgisi Sorgulama
-Kişiye Özgü Hizmetler
-Beyan Bilgileri Sorgulama
-Tahakkuk Bilgileri Sorgulama
-Tahsilat Bilgileri Sorgulama