Edanur Kaplan kimdir, neden ve nasıl öldü? Edanur Kaplan'ın ölümü cinayet mi, intihar mı?

Edanur Kaplan ölümüne ilişkin açılan soruşturmada yeni gelişmeler gündeme bomba gibi düştü. Ankara'da intihar ettiği iddia edilen Eda Nur Kaplan'ın ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında aranan şüpheli gözaltına alındığı belirtildi. Cinsel saldırı iddiası ile aranan Y.G. adlı şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor. Peki Edanur Kaplan kimdir, neden ve nasıl öldü? Edanur Kaplan'ın ölümü cinayet mi, intihar mı?


Edanur Kaplan intihar iddiasına yönelik perde arkası aralanıyor. 7 Ağustos'ta evinin penceresinden atlayıp yaşamını yitirdiği belirtilen Edanur Kaplan ölümüne ilişkin açılan davada baş şüpheli olan şahıs gözaltına alındı. 18 yaşındaki Edanur, iki kişinin kendisine cinsel saldırıda bulunduğuna dair suç duyurusunda bulunduktan sonra intihar ettiği iddia ediliyor. İnternet aramalarında çıkan bu haber üzerine "Edanur Kaplan cinayeti son dakika gelişmeler neler? Edanur Kaplan kimdir, kaç yaşında, neden ve nasıl öldü?" soruların yanıtları aranmaya başlandı.

EDANUR KAPLAN KİMDİR, NEDEN VE NASIL ÖLDÜ?

Çankaya ilçesinde ablasıyla yaşayan ve 7 Ağustos'ta evinin penceresinden atlayıp yaşamını yitiren 18 yaşındaki Eda Nur Kaplan'a cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla aranan Y.G., Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği ekiplerince yakalandı.

EDANUR KAPLAN'IN ÖLÜMÜNE KİM SEBEP OLDU?

Şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Olayla ilgili daha önce gözaltına alınan M.A. çıkarıldığı hakimlikçe "adli kontrol hükümleri" uygulanarak serbest bırakılmıştı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Eda Nur Kaplan'ın ölümüyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "07.08.2021 tarihinde intihar ederek hayatını kaybeden Eda Nur Kaplan'ı intihara sürükleyen süreç ve ölümüyle ilgili soruşturma evresini yakından takip ediyoruz. Kamu davası açılması halinde de davaya müdahil olarak hukuki süreçte bizzat bulunacağız" denildi.