Eda Cabul Kimdir? Eda Cabul Nereli ve Kaç Yaşında?

24 TV'de Hafta Sonu Ana Haberi sunan Eda Cabul'un kaç yaşında ve nereli olduğu merak edilmeye başlandı… Bu haberimizde 24 TV Spikeri Eda Cabul nereli, kaç yaşında, hangi okuldan mezun, boyu ve kilosu kaç, evli mi? gibi soruların cevaplarını bulabilirsiniz…

EDA CABUL KİMDİR? KARİYERİ...

Gazeteci, sunucu, 24 TV Haber Spikeri...

Eda Cabul 23 Şubat 1997 yılında Malatya'da dünyaya geldi.

Lisans eğitimini 2019 yılında tamamlayarak Mersin Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu.

Üniversite yıllarında (2015-2017) Mersin Üniversitesi Radyosu'nda radyo muhabiri ve radyo programcısı olarak iki yıl görev yaptı.

Öğrenciliğinin ilk yıllarından beri medya sektöründe çeşitli görevlerde bulunan Eda Cabul, 2017 yılının sonuna doğru üniversite hayatı devam ederken Tepe Medya Grubu bünyesinde bulunan yerel bir kanal olan İÇEL TV'de haber spikerliği görevini üstlendi. Burada haber programı sunarken yine Tepe Medya Grubu bünyesinde yer alan RadyoMer isimli radyo kanalında da aktif olarak program sundu.

TRT 5. GELECEĞİN İLETİŞİMCİLERİ YARIŞMASI'NDA BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ

İki yıl burada çalıştıktan sonra TRT 5. Geleceğin İletişimcileri Yarışması'nda Televizyon Haber Programı dalında birincilik ödülü kazandı ve İstanbul'a dönerek burada TürkMedya bünyesinde bulunan Akşam TV ve 24 TV 'de çalışma hayatına yön vermeye devam etti. Eda Cabul, şu an aktif olarak Akşam TV'de gündemin nabzını tutan 'Analiz' programının yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlenmekte. Aynı zamanda Hafta sonu 24 TV'de Akşam Haberlerini sunmakta. Şubat 2020 'den beri 24 TV bünyesinde spiker olarak çalışan Eda Cabul, iç siyaset ve dış politikanın konuşulduğu 24 Özel isimli tartışma programında da moderatör olarak görev almıştır.

Eda Cabul'un Akşam TV'de yayınlanan Analiz isimli programına buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.aksam.com.tr/aksam-tv/analiz/320/