Duygu'nun katil zanlısı hamile kadını ezmiş!

Duygu Delen'in ölümüyle ilgili tutuklanan şüphelinin geçen yıl alkollü araç kullanırken bir hamileye çarptığı, kadının yaşamını yitirdiği ortaya çıktı. Zanlının ise tutuksuz yargılandığı öğrenildi.

Gaziantep’te önceki gün Mehmet Kaplan’ın (20) 4. kattaki evinin camından düşen Duygu Delen (17), yaşamını yitirdi. Kaplan, ‘cinsel istismar ve kasten öldürme’ suçlamasıyla tutuklandı. Zanlının Ocak 2019’da ehliyetsiz ve 2.10 promil alkollüyken kullandığı otomobille hamile Zeynep Berna Atay’a çarparak ölümüne neden olduğu, buna rağmen tutuksuz yargılandığı öğrenildi.

‘KAPISINA DAYANIYORDU’

Delen Ailesi, genç kızın ölümüne intihar süsü verilmek istendiğini belirtti. Abla Gözde Delen, “Duygu onu asla istemiyordu” dedi. Duygu’nun kardeşi Harun Delen “Karşıdaki caninin saplantılı biri olduğunu biliyordum” ifadesini kullandı. Teyze Nilüfer Hız ise “Kızımızı rahat bırakmadılar, yaşatmadılar. O çocuk içip içip evin önüne geliyordu, rezalet çıkarıyordu” diye konuştu.

‘EVE TEHDİTLE ÇAĞIRDI’

Duygu’nun yakın arkadaşı ise genç kızın tehdit edildiği için eve gittiğini belirterek şöyle dedi: “Duygu, psikolojik ve fiziksel şiddet gördüğü için Mehmet’ten ayrılmıştı. Olay öncesinde Duygu’ya tehdit mesajı atmış. Duygu bu nedenle o eve gitmiş.” 

‘TARTIŞTIK BİRKAÇ KEZ VURDUM’ 

Tutuklanan Mehmet Kaplan’ın ifadesi ortaya çıktı: “Duygu ile 3.5 ay önce ayrıldık. Barışıp eve gittik. Telefonumda başka kadınların fotoğrafını görünce tartıştık. O da başka erkek arkadaşları olduğunu söyleyince ‘Bu iş bitti, seninle evlenmem’ diyerek kovdum. Duygu, ‘Umutlarımı sana bağlamıştım’ diyerek evden gitmek istemedi. Birkaç kez vurdum. Ardından dolap camına vurarak kestiğim elimi yıkamaya gittim. Olay anını görmedim.” 

KIZIM İÇİN ADALET İSTİYORUM

Duygu Delen, otopsi işlemlerinin ardından Gaziantep Asri Mezarlığı’na defnedildi. Cenaze namazında gözyaşlarını tutamayan baba Bülent Delen, “Adalet istiyorum. Benim kızım bu tabutun içinde. Allah rızası için gereken yapılsın” dedi.