Dünyayı FETÖ'ye dar ettik

Başkan Erdoğan: “FETÖ'nün Orta Asya Sorumlusu'nu Kırgızistan'dan getirdik.”

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Suyun Gücü Milletle Buluşuyor Toplu Açılış Töreni'nde konuşma yaptı. Erdoğan, "Suyumuzu korumakla vatanımızı korumak arasında mahiyet itibarıyla hiçbir fark görmüyoruz. Ayrıca Meclis'te bir 'Su Kanunu' hazırlıyoruz" dedi. Erdoğan şunları söyledi:

"Açılışını yaptığımız tesislerden en önemlisi Ankara içme suyu ikinci merhale Gerede sistemi projesidir. Bu proje Ankara'nın içme suyu ihtiyacını uzun vadede karşılamak için attığımız kritik bir adımdır. 1.2 milyar liralık toplam yatırım rakamıyla Gerede sistemi bünyesinde Türkiye'nin en uzun dünyanın sayılı su iletim tünelini barındırmakta."

YENİ DELME MAKİNESİ

"Uzunluğu 31.5 km ve 4.5 metre çapı olan bu tünel ülkemizde ilk defa 3 tünel delme makinesi kullanılarak inşa edilmiştir. Su kaynağı Gerede havzasındaki Ulusu Çayı üzerinde yapılan Işıklı regülatörüdür. Gerede havzası vasıtasıyla hiçbir enerji tüketmeden su cazibeli olarak Çamlıca Barajı'na iletilmekte. Şehrimizin 2050 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacını gideriyoruz. Projeden şu ana kadar Ankara'ya verilen toplam su miktarı toplam 312 milyon metreküpü, maddi karşılığı 1 milyar lirayı buluyor."

ATIK KAPASİTESİ ARTIYOR

"Ankara'da 2 milyon 550 bin kişi hâlihazırda Gerede sistemi ile tedarik edilen suyu kullanıyor. Gerede sistemine ilaveten Işıklı Regülatör Havzası atık su arıtma tesisi ve atık su toplama toplama hattını da hizmete alıyoruz."

KAYIP VE KAÇAK ÖNLENECEK

Başkan Erdoğan şunları söyledi: "Su konusunda dünyada giderek kötüleşen tablo karşısında Türkiye'nin gereken adımları atması şarttır. Ülkemizde içme suyu temini konusunda en büyük sorunlardan biri kayıp-kaçak oranlarının yüksekliğidir. 26 adet yer altı barajı inşa ettik. Bu sayısı 150'ye yükselteceğiz. Ayrıca Meclis'te bir "Su Kanunu" hazırlıyoruz."

4 İLDE 7 ESER

Erdoğan'ın açılışını yaptığı projeler şu şekilde:

* Kırıkkale Sulakyurt Barajı

* Çankırı Dereçatı Barajı

* Gerede tüneli projesi

* Gerede sistemi projesi

* Işıklı Regülatör Havzası Atık Su

* Arıtma Tesisi Ve Atık

* Su Toplama Hattı

SULAMADA İSRAFIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

"Suyu, açık kanalet sistemleriyle kullanmanın yanlış olduğu inancındayız. Zira açık kanalet sisteminde malum yüzde 60-70'lere varan buharlaşmanın suyu ne derece israfa yönelik hale getirdiğini görüyoruz."

FETÖ'YE MİT'TEN NOKTA OPERASYON

Başkan Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası kritik açıklamalarda bulundu. Erdoğan, FETÖ'nün üst düzey isimlerinden Orhan İnandı'nın yakalanarak Türkiye'ye getirildiğini duyurdu: "MİT, son olarak FETÖ'nün Orta Asya Genel Sorumlusu Orhan İnandı'yı ülkemize getirdi. Bu kişi Türkiye'de bulunduğu dönemde örgütün gizli yapısı içerisinde yer almıştır. Daha sonra örgütün en üst düzey yöneticileri arasına katılan bu şahıs zehirlediği beyinleri örgütün karanlık ajandasına alet etmiştir. Salgınla uğraşırken ülkemizin ve milletimizin bekasını tehdit eden güvenlik sorunlarıyla mücadelemizi de kesintisiz sürdürüyoruz. Tehdidi kaynağında yok etme ilkesiyle milli güvenliğimizi tehdit eden yapıların tepesine sınırlarımız içerisinde olduğu gibi faaliyet gösterdikleri coğrafyalarda da biniyoruz. Suriye'deki Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Bahar Kalkanı operasyonlarıyla Kuzey Irak'ta gerçekleştirilen Pençe harekatları terörü kaynağında bertaraf etme stratejimizin örneğidir. MİT terör örgütleriyle mücadeleyi sınırlarımızın ötesine de taşımıştır. Yapılan operasyonlar sayesinde PKK'nın üst kadrosu tarihinde ilk kez toplanamaz, hareket edemez, örgütü yönetemez hale gelmiştir."