Dünyanın gözü burada... NATO Zirvesi'nde diplomasi trafiği

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın NATO Zirvesi'nde diplomasi trafiği başladı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşen Başkan Erdoğan daha sonra İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Kanada Başbakanı Trudeau, İtalya Başbakanı Meloni ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir araya geldi. Başkan Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden başta olmak üzere devlet ve hükümet başkanları ile ikili görüşmeler yapması bekleniyor.

AA

Litvanya'nın Vilnius kentinde, devlet ve hükümet başkanlarının katıldığı NATO zirvesi başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı zirvede İsveç'in NATO üyeliği, Ukrayna-Rusya savaşı ve NATO'nun yeni askeri planları ele alınacak.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN VILNIUS'TA YOĞUN DİPLOMASİ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta gerçekleşen NATO Zirvesi'nde başta ABD Başkanı Joe Biden olmak üzere devlet ve hükümet başkanları ile ikili görüşmeler yapacak.

BAŞKAN ERDOĞAN İKİLİ GÖRÜŞME ÖNCESİ BIDEN İLE SOHBET ETTİ

Vilnius'teki NATO Liderler Zirvesi'ne katılan Başkan Erdoğan, ABD Devlet Başkanı Joe Biden ile sohbet etti.

Başkan Erdoğan, ABD Devlet Başkanı Joe Biden ile saat 18:00'da görüşecek.

BAŞKAN ERDOĞAN, SCHOLZ'LA GÖRÜŞTÜ

Başkan Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi kapsamında Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ile görüştü.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında ikili temaslarına devam ediyor. Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile görüşmesinin ardından Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ile ikili bir görüşme gerçekleştirdi.

İkili görüşmede, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ile Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da yer aldı.

MACRON VE SUNAK İLE BİR ARAYA GELDİ

Başkan Erdoğan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü.

Başkan Erdoğan daha sonra İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ile bir araya geldi.

Başkan Erdoğan'ın bugünkü temasları kapsamında Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir araya gelecek. Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden ile bugün gerçekleştireceği görüşmenin ise TSİ 18.00'de başlaması bekleniyor.

KANADA BAŞBAKANI TRUDEAU İLE GÖRÜŞTÜ

Başkan Erdoğan NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile görüştü.

NATO Liderler Zirvesi başladı

Heyetlerin de katıldığı görüşmede Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ile Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç eşlik etti.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN YOĞUN DİPLOMASİ: İTALYA BAŞBAKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Başkan Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi dolayısıyla bulunduğu Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile görüştü.

Heyetlerin de katıldığı LITEXPO Sergi ve Fuar Merkezi'ndeki görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ile Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç eşlik etti.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN NATO ZİRVESİ'NDEKİ İKİLİ GÖRÜŞMELERİNE İLİŞKİN PAYLAŞIM

Başkan Erdoğan, zirve kapsamında, liderlerle görüşmelerine ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron ile görüşmesine ilişkin, "NATO zirvemiz marjında gerçekleştirdiğimiz bu verimli toplantının ülkelerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, Sunak ile görüşmesine ilişkin, "Müttefiklerimizle yakın işbirliği içerisinde ittifakımıza katkı vermeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Kanada Başbakanı Trudeau ile görüşmesine ilişkin, "Ülkelerimiz için hayırlara vesile olsun." paylaşımında bulunan Erdoğan, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ile yaptığı görüşmeye ilişkin de, "Tarihi önemdeki zirvemizi yaptığımız yoğun temaslarla en verimli şekilde değerlendirmenin gayreti içerisindeyiz." ifadelerini kullandı.