Dünyaca ünlü peynir markasında skandal: Kısırlığa neden olan mikroplastik bulundu

Son günlerde Türkiye ve dünyada hatalı üretim ürünlerin toplatılma haberleri dikkati çekiyor. Son olarak dünyaca ünlü Villa Gusto markasının bir peynir türünde mikroplastik tespit edildi. Kısırlık başta olmak üzere birçok soruna yol açabilme tehlikesi bulunan bu maddenin ardından ürün hakkında toplama kararı verildi.

Ton balığı, makarna ve çay ürünlerinin ardından bir sağlık skandalı da dünyanın birçok yerinde satışı yapılan peynir üreticisi Villa Gusto'dan geldi geldi. Dünyanın birçok ülkesinde satışı yapılan peynir türünün içerisinde mikroplastik maddeler tespit edildi.

BİRÇOK SAĞLIK SORUNUNU TETİKLEYEBİLİR

Çok yoğun olarak bulunan bu maddeler, kısırlık başta olmak üzere birçok sağlık sorunu için 'tetikleyici' olma tehlikesi taşırken, firma konuyu ilişkin yaptığı açıklamada söz konusu üretim serisinde büyük bir hata yapıldığını belirtti ve özür diledi.

TOPLATILMA KARARI VERİLDİ

Villa Gusto markasının 125 gramlık mozzarella peynirlerinde tespit edilen yabancı cisimlerin ardından, firmanın satışa sunulduğu birçok ülkenin yetkili kurumları ivedilikle toplama kararı aldı.

Villa Gusto firması, fatura sormaksızın kendilerine geri verilecek ürünlerin tamamı için para iadesi yapacaklarını belirtirken, firmanın sadık tüketicileri yaşananlara tepki gösterdi.