Dünya Sağlık Örgütü başkanı kimdir?

Dünya Sağlık Örgütü ne zaman kuruldu, başkanı kimdir? sorularının yanıtı arama motorlarında yoğun olarak araştırılmaya başlandı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Türkiye Ofisi Program Yöneticisi Prof. Dr. Toker Ergüder, Türkiye'nin Kovid-19 (yeni tip koronavirüs) vakaları ilk ortaya çıktığında hızlı davrandığını ve önlem aldığını söyledi. Haberi gören vatandaşlar Dünya Sağlık Örgütü ile ilgili araştırma yapmaya başladı. 

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ BAŞKANI KİMDİR?

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus'tur.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ NE ZAMAN KURULDU?

19-22 Temmuz 1946 tarihlerinde New York’ta düzenlenen Uluslararası Sağlık Konferansı’nda Birleşmiş Milletler’e üye 51 ülkenin temsilcisi ile FAO, ILO, UNESCO, OIHP (Merkezi Paris’te bulunan Uluslararası Halk Sağlığı Bürosu), PAHO, Kızılhaç, Dünya İşçi Sendikaları Federasyonu ve Rockefeller Vakfı Temsilcileri Dünya Sağlık Örgütü Anayasasını oluşturmuşlardır. Dönemin Sağlık Bakanı Dr. Behçet Uz’un gayretleriyle Türkiye de DSÖ’nün kuruluş ve Anayasa oluşturma çalışmalarına fiilen katılmıştır.

Dünya Sağlık Örgütü Anayasası 22 Temmuz 1946 tarihinde ülkemizin de aralarında bulunduğu 61 ülkenin temsilcisi tarafından imzalanmıştır. DSÖ Anayasası Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti adına Prof. Dr. İhsan Doğramacı tarafından imzalanmıştır.