Dündar ve Tanır hakkında kırmızı bülten çıkarıldı

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında karara bağlanan davada, firari oldukları için dosyaları ayrılan Can Dündar ve İlhan Tanır hakkında kırmızı bülten çıkarılmasına hükmedildi.

Avrupa’da kapı kapı dolaşıp Türkiye’yi kötüleyen firari Can Dündar ve İlhan Tanır hakkında dün görülen Cumhuriyet gazetesi davasında kırmızı bülten çıkarılmasına hükmedildi. Bu arada İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi de MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin davada sanık olarak yargılanan Can Dündar hakkında gıyabi tutuklama kararı ve kırmızı bülten çıkarılmasına karar vermişti. 

MİT TIR’LARINDAN DA VAR

Mahkeme, haklarında yakalama kararı bulunan firari sanıklar Dündar ve Tanır’ın yapılan tüm aramalara rağmen henüz yakalanmamış ve savunmalarının alınamamış olması nedeniyle dosyalarının ayrılmasına karar vermişti. 

Mahkeme, Cumhuriyet gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay’ın, “PKK, DHKP/C ve FETÖ/PDY silahlı terör örgütlerinin içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte bu örgütlere bilerek ve isteyerek yardım etmek’’ suçundan 8 yıl 1 ay 15 gün, İmtiyaz Sahibi ve Vakıf Başkanı Mehmet Orhan Erinç’in 6 yıl 3 ay, Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Murat Sabuncu ve muhabir Ahmet Şık’ın da ayrı ayrı 7 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına karar vermişti.

Erdoğan’a 10 bin lira tazminat ödeyecekler  

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatları tarafından açılan tazminat davasında, Can Dündar tarafından kaleme alınan iki köşe yazısı ile ‘’Arkadaş’ın babası’’ üst başlığıyla yayımlanan ve 6 gün boyunca devam eden yazı dizisine ilişkin olarak 50 bin TL manevi tazminat talepli ilişkin dava karara bağlandı.  Mahkeme Can Dündar, Mehmet Orhan Erinç ve Cumhuriyet gazetesinin bağlı bulunduğu Yenigün Ajansı’nı 10 bin TL manevi tazminat cezasına çarptırdı.