Dr. Nurettin Fırat: Daha güzel bir dünya için el ele verelim

Eko Uluslararası Yardım Derneği Kurucusu ve Başkanı Dr. Nurettin Fırat namıdiğer Dr. Enternasyonal, deprem bölgesindeki ihtiyaç sahipleri için çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı. Aynı zamanda Afrika, Myanmar ve Yemen'de de ihtiyaç sahiplerine el uzatan Dr. Nurettin Fırat, Kurban Bayramı öncesinde gönüllülere seslendi: “Çalışmalarımıza devam edebilmek için desteğinize ihtiyacımız var, daha güzel bir dünya için el ele verelim.”

'Yeryüzü doktoru' Dr. Nurettin Fırat, başta Ukrayna olmak üzere savaş altındaki birçok ülkede gönüllü olarak çalışan bir isim. Kurucusu ve başkanı olduğu Eko Uluslararası Yardım Derneği (EIAO) ile yardım faaliyetlerinde bulunan Dr. Fırat, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremin ardından da soluğu deprem bölgesinde almıştı. Depremin ilk gününden bu yana bölgede bulunan Dr. Nurettin Fırat, çalışmalarını halen sürdürdüklerini açıkladı: "Depremin ilk günü Adıyaman'daydık. O günden bu yana başta Adıyaman, Hatay ve Maraş olmak üzere ulaşabildiğimiz tüm köylere ve ilçelere sahadaki gönüllülerimiz ve üyelerimizle yardım ulaştırıyoruz. İhtiyaç malzemelerini en hızlı şekilde temin etmek için elimizden geleni yapıyoruz."

DEPREMZEDE ÇOCUKLARA EĞİTİM DESTEĞİ

Depremzedeler için konaklama, yiyecek ve eğitim ihtiyaçlarına öncelik verdiklerini dile getiren Dr. Nurettin Fırat, "Son olarak Adıyaman ve Maraş'ta ihtiyaç sahibi ailelere konteyner teslimatı yaptık. Eğitim malzemeleri noktasında ihtiyacı olan çocuklarımıza da tablet, bilgisayar, laptop, kitap, defter ve giyecek yardımlarında bulunduk" dedi.

AFRİKA'DA YETİMHANE AÇTIK

Eko Uluslararası Yardım Derneği üyelerinin gerçekleştirdiği yardımların Türkiye ile sınırlı kalmadığını belirten Dr. Nurettin Fırat, "Tüm dünyada ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmaya çalışıyoruz. Örneğin yakın zamanda Afrika-Tanzanya'daki Arusha şehrinde bir yetimhane açtık. Sahipsiz çocukların barınma, eğitim ve beslenme ihtiyaçlarını üstlendik" diye konuştu.

BİRLİKTE ÇALIŞIRSAK BAŞARACAĞIZ

Dr. Nurettin Fırat, Kurban Bayramı vesilesiyle bağış yapmak isteyenlere seslenerek derneğin çalışmalarına destekte bulunmaya davet etti: "Son zamanlarda çalışmalarımızı biraz daha genişlettik. Arakan, Myanmar ve Rohingya mülteci kamplarında kalan kimsesiz çocukların eğitim ve gıda ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden geleni yapıyoruz. Yemen'de ve Çad'da saha çalışmalarımız devam ediyor. Yurt içi ve yurt dışında çalışmalarımızı aktif şeklide devam ettirebilmemiz için gönüllülerin desteğini bekliyoruz. Daha güzel bir dünya için el ele verelim. Birlikte çalışırsak başaracağız, buna inanıyoruz."