Dövizle askerlik tarihleri ne zaman? Dövizle askerlik başvuruları şartları nedir?

Dövizle askerlik başvuruları şartları nedir sorusu merak ediliyor. Dövizle askerlik nedir, ne demek? Milli Savunma Bakanlığınca, dövizle askerlik başvurularının başladığı açıklandı. Türkiye dışında bulunan, yaşayan, çalışan veya gemi adamı tarzında görevde çalışarak koşullara sahip olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 38 yaşını tamamlamadan evvel bu senenin sonu gelmeden başvurmaları durumunda dövizle askerlik yapabilmektedir. Belirtilen ücreti yatırmaları durumunda askerlik vazifelerini bitirmiş sayılacaktır. Dövizle askerlik, sadece yurtdışında oturum ve çalışma vizesi olarak yaşayan ve çalışan kişilerin yararlanabileceği bir hizmettir. Yeni yasaya göre, 38 yaşını bitirdikleri senenin bitimine dek dövizle askerlik servisinden faydalanmak için, bu vakte kadar başvurmanız gerekmektedir. Başvuru yapmamış olan bireyler daha önce müracaat ettikleri zaman döviz bedellerini belirli zaman içerisinde bitirdiklerine dair belge ile dövizle askerlik avantajı boyutunda yapanlar da kuralları taşımaları durumunda bu fırsattan faydalanabileceklerdir. Fakat bu şahısların, 31 Aralık 2017 gününe dek müracaatları ile beraber harç bedelini yatırmaları gerekiyor. Yeni bir yasaya ile bu zaman uzatılmadığı zaman söz konusu bu şahıslar 31 Aralık 2017 gününden sonra dövizle askerlikten faydalanma şanslarını kayıp edecekler.

Dövizle askerlik başvuruları şartları nedir sorusu araştırılıyor. MSB dövizle askerlik tarihleri ne zaman? Milli Savunma Bakanlığınca, dövizle askerlik başvurularının başladığı açıklandı. Türkiye dışında bulunan, yaşayan, çalışan veya gemi adamı tarzında görevde çalışarak koşullara sahip olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 38 yaşını tamamlamadan evvel bu senenin sonu gelmeden başvurmaları durumunda dövizle askerlik yapabilmektedir. Belirtilen ücreti yatırmaları durumunda askerlik vazifelerini bitirmiş sayılacaktır. Dövizle askerlik, sadece yurtdışında oturum ve çalışma vizesi olarak yaşayan ve çalışan kişilerin yararlanabileceği bir hizmettir. Yeni yasaya göre, 38 yaşını bitirdikleri senenin bitimine dek dövizle askerlik servisinden faydalanmak için, bu vakte kadar başvurmanız gerekmektedir. Başvuru yapmamış olan bireyler daha önce müracaat ettikleri zaman döviz bedellerini belirli zaman içerisinde bitirdiklerine dair belge ile dövizle askerlik avantajı boyutunda yapanlar da kuralları taşımaları durumunda bu fırsattan faydalanabileceklerdir. Fakat bu şahısların, 31 Aralık 2017 gününe dek müracaatları ile beraber harç bedelini yatırmaları gerekiyor. Yeni bir yasaya ile bu zaman uzatılmadığı zaman söz konusu bu şahıslar 31 Aralık 2017 gününden sonra dövizle askerlikten faydalanma şanslarını kayıp edecekler.

SON DAKİKA

Milli Savunma Bakanlığınca, dövizle askerlik başvurularının başladığı açıklandı

Dövizle Askerlik Nedir, Ne Demektir?

Türkiye dışında bulunan, yaşayan, çalışan veya gemi adamı tarzında görevde çalışarak koşullara sahip olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 38 yaşını tamamlamadan evvel bu senenin sonu gelmeden başvurmaları durumunda dövizle askerlik yapabilmektedir. Belirtilen ücreti yatırmaları durumunda askerlik vazifelerini bitirmiş sayılacaktır. Dövizle askerlik, sadece yurtdışında oturum ve çalışma vizesi olarak yaşayan ve çalışan kişilerin yararlanabileceği bir hizmettir.

Yeni yasaya göre, 38 yaşını bitirdikleri senenin bitimine dek dövizle askerlik servisinden faydalanmak için, bu vakte kadar başvurmanız gerekmektedir. Başvuru yapmamış olan bireyler daha önce müracaat ettikleri zaman döviz bedellerini belirli zaman içerisinde bitirdiklerine dair belge ile dövizle askerlik avantajı boyutunda yapanlar da kuralları taşımaları durumunda bu fırsattan faydalanabileceklerdir. Fakat bu şahısların, 31 Aralık 2017 gününe dek müracaatları ile beraber harç bedelini yatırmaları gerekiyor. Yeni bir yasaya ile bu zaman uzatılmadığı zaman söz konusu bu şahıslar 31 Aralık 2017 gününden sonra dövizle askerlikten faydalanma şanslarını kayıp edecekler.

Dövizle Askerlik Şartları Nelerdir?

Dövizle askerlik şartlarında ilk olarak yurtdışında çalışma ya da oturma izni ile işveren, işçi, meslek ya da sanat ile alakalı işlerden bir tanesine sahip olmak ya da yabancı olan gemilerde çalışarak gemi adamı tüzüğünde çalışmak gerekmektedir. Başka bir ifade ile anlatacak olursak, yurtdışında çalışma, oturma izni ya da gemi adamı tüzüğüne sahip olmayan, bu vizelerin zamanı biten veya illegal bir şekilde yurtdışında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bu dövizli askerlik hizmetinden faydalanamayacaklar.

Bunun yanı sıra, dövizle askerlik servisi haricinde başka askerlik hizmeti olarak kişinin biçimlerinden ve görevlerinden biri ile silah altına hiç girmemiş olması gerekiyor.

Yurt dışında 3 sene boyunca yaşamış ve çalışmış olmak en önemli şartlar arasında yer almaktadır. Bu zaman zarfında vakit hesaplanırken yurt içinde çalışılan zamanlar hesap edilmez. Bunun yanı sıra bu şahıslar çifte vatandaş pasaportuna sahip olsalar da 3 senelik yurt dışında çalışma zamanını bitirmiş olmaları gerekmektedir. Ayrıca dövizle askerlik müracaatlarını yapmak isteyenler bulundukları ülkenin Türk konsolosluğuna gitmeleri yeterli olacaktır.

Kimler Dövizle Askerlikten Yararlanamaz?

Maddeler şeklinde kimlerin dövizle askerlikten yararlanamayacağını açıkça yazarsak,

Yurtdışında çalışma ya da oturma vizesi sahibi olmayan,

Yurtdışında illegal olarak çalışıp yaşayan kişiler,

Kişilerin aldığı maaş ya da parayı yurtdışında değil de Türkiye’den karşılandığı zaman,

Türkiye’ye gelerek kesin dönüş yapan vatandaşların artık yurtiçinde yaşıyor olanlar,

Sanatlarını ya da mesleklerini artık yurtiçinde devam edenler,

Askerlik hizmetini başlamış olan kişiler,

Yurtdışında işçi sınıfının yanı sıra işveren ya da her hangi bir mesleğe sahip olmayı her hangi bir sanat ile ilgilenmeyen ya da bunu belirtilen yerlere kanıtlamayanlar,

Gemi adamı tüzüğü ile Türk gemilerinde çalışan ya da yabancı olan gemilerde illegal bir şekilde çalışan tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları dövizle askerlikten faydalanamaz.