Dört il alevlere teslim!

İzmir, Manisa ve Balıkesir'de orman yangınları meydana geldi. Havadan ve karadan müdahale edilen yangınlarda, İzmir ile Manisa arasındaki karayolu trafiğe kapatıldı. Kahramanmaraş'ta ise makilik alan yandı.

İzmir'deki yangın Bornova'da, Manisa'daki yangın Soma, Balıkesir'deki yangın Kepsüt, Kahramanmaraş'taki yangın ise Pazarcık ilçesinde başladı. Yangın çıkan bölgelere ihbar üzerine hava ve kara araçları yönlendirildi. Soma'daki yangın kontrol altına alınırken, Bornova, Kepsut ve Pazarcık'taki yangınlarda alevlerle mücadele sürüyor. Yangın nedeniyle İzmir ile Manisa arasında ulaşımı sağlayan Sabuncubeli Tüneli yoğun duman nedeniyle bir süre trafiğe kapatıldı. Sarnıçköy ve Beşyol mahalleleri tahliye edildi. Yangında evleri etkilenen vatandaşlar öğrenci yurtlarına yerleştirildi.

ALEVLER ORMANA SIÇRADI

Balıkesir Kepsut'ta arazide çıkan yangın ormana sıçradı. Yangını söndürmek için 3 uçak, 2 helikopter, 6 arazöz, 4 itfaiye aracı, 5 su ikmal aracı, 4 TOMA, 2 dozer, 1 greyder, 1 kepçe ve yaklaşık 50 personel ile havadan karadan müdahaleye devam ediliyor.

ANIZDA BAŞLADI MAKİLİĞE SIÇRADI

Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi'nde, tarım arazisinde çıkan ve makilik alana sıçrayan yangına, havadan ve karadan müdahale edildi.