Dokunulmazlık iki yüzlülüğü

HDP’lilerin dokunulmazlığının kaldırılması teklifi, Batı’da kaygı verici bulundu. Oysa ABD ve Avrupa’da bırakın terörü, çok basit suçlarda bile siyasetçiler yargılanıyor!

ABD’de siyasetçiler yolsuzluk, etik ilkelere uyumamak ya da kanuna uymamak suçundan yargılanırken, Avrupa’da da ırkçılık, ayrımcılık, nefreti körükleme gibi suçlardan yargılanan siyasetçiler bulunuyor. ABD Başkanı Barack Obama bile hakkında soruşturma başlatılan isimlerden. 

SENATÖRÜN OFİSİNE BASKIN 

ABD’de, Demokrat Partili New Jersey Senatörü Bob Menendez yolsuzluğa bulaştığı gerekçesiyle, Alabama Eyaleti Temsilciler Meclisi üyesi Cumhuriyetçi Phil Williams da görevini kötüye kullanarak iş yapmak ve etik kuralları ihlal etmek gerekçesiyle yine yargı karşısına çıkarıldı. Demokrat Partili  Massachusetts Eyaleti Senatörü Brian Joyce ise haksız kazanç iddiaları üzerine doğrudan FBI tarafından soruşturma altına alındı. FBI, Joyce’nin hukuk ofisine baskın yaptı.

Merkel: Endişe verici

Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye’de hakkında fezleke düzenlenmiş olan milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldıran düzenlemenin ‘Kürt siyasetçileri hedef aldığı gerekçesiyle’ endişe verici olduğunu söyledi. Merkel “Kürt halkının Türkiye’de eşit fırsatlara ve iyi bir geleceğe sahip olması gerek” diye konuştu.

Başkan Obama’ya bile soruşturma açıldı 

Florida Eyaleti Yargıcı Jessica Recksiedler, ABD Başkanı Obama’nın doğum sertifikasının sahte olduğu iddiaları üzerine soruşturma başlattı. Hollanda’da Özgürlükler Partisi lideri Geert Wilders, Fransa’da Ulusal Cephe’nin lideri Marine Le Pen ırkçı söylemleri nedeniyle yargılandılar.