Doğu Karadeniz'de heyelan tahliyesi

Rize, Artvin ve Trabzon'un doğu ilçelerinde etkili olan yağış sonrası dereler taştı, yollar çöktü. Rize'de meydana gelen heyelandan ötürü 3 ev tedbir amacıyla boşaltıldı.

AA-İHA - Akşam

Doğu Karadeniz'de etkisini gösteren sağanak,

Rize, Artvin ve Trabzon'un doğu ilçelerini olumsuz etkiledi. Rize ve ilçeleri Ardeşen, Çamlıhemşin, Çayeli, Derepazarı, Fındıklı, Güneysu, Hemşin, İkizdere, İyidere, Kalkandere, Pazar'da taşkınlar ve heyelanlar meydana geldi.

KARAYOLU ÇÖKTÜ

Rize'de sel ve heyelana neden olan sağanak nedeniyle Askoroz Deresi'nde su debisinin artması sonucu Rize- Güneysu karayolunun 2'nci kilometresinde çökme meydana geldi. Yolda 7 metre genişlik ve 8 metre derinliğinde çukur oluşurken, olay anında şans eseri kaza yaşanmadı. Sağanak yağışın vurduğu Salarha Beldesi'ne bağlı Kasarcılar Mahallesi'nde heyelan meydana geldi. Olay sonrası mahalledeki 2 ev ile Ardeşen ilçesi Tunca beldesinde de 1 ev tedbir amacıyla boşaltıldı.

KÖY YOLLARI KAPANDI

Artvin'de ise etkili olan sağanak yağış sonrası, Borçka-Hopa karayolunun farklı noktalarında dere taşması ve heyelanlar nedeniyle karayolu araç trafiğe kapatıldı. Arhavi, Hopa ve Borçka'da tarım arazileri zarar gördü. Birçok köyde elektrikler kesildi. Trabzon'un Of ve Çaykara ilçelerinde de taşkınlar meydana geldi. Of-Çaykara karayolu, gece saatlerinde dere taşması sonucu kısa süreliğine ulaşıma kapandı.