Doğu Akdeniz Rumları çıldırttı!

106 ülkeden 20 bin öğrencisi olan Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin başarısını hazmedemeyen Rumlar karalama kampanyasına başladı. Rektör Osam “Rumlar bizi yıpratmak için çok çalışıyor'' dedi.

Betül OĞUZ / ANKARA

KKTC’nin önde gelen üniversitelerinden olan Doğu Akdeniz Üniversitesi, başarılarıyla Rumları çileden çıkarttı. 20 bini aşkın öğrencisi bulunan ve 106 ülke tarafından diplomaları kabul edilen Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin tanıtım çalışmalarını engellemeye çalışan Rumlar, üniversiteyi yıpratmak için karalama çalışmaları başlattı. Dünyada faaliyet gösteren 980 üniversitenin değerlendirilmesi ile oluşturulan Uluslararası Times Heigher Education (Yüksek Öğrenim Listesi) sıralamasında Türkiye’den seçilen 18 üniversitenin 7. Sırasındaki üniversitenin rektörü Prof. Dr. Necdet Osam AKŞAM’a konuştu.

Lobileri çok güçlü 

Rumların sürekli bir şekilde Kuzey’deki okulların illegal olduğunu söylediğini belirten Osam, “Rum lobisi dünyada çok güçlü. Her zaman üniversitemizin yıpratılmasına yönelik ciddi çalışmalar yapıyorlar.  Anlaşma yaptığımız birçok üniversite ya da kuruma hakkımızda karalayıcı mektup gönderiyorlar. Biz de bunları yaptığımız ataklarla önlemeye çalışıyoruz. Uluslararası kurumlar tarafından doğrudan akredite alıyoruz. Rumların yaptığı bu engelleme çalışmaları bizi daha da kamçılıyor. Daha fazla çalışıp Rumların yaptıklarını boşa çıkarıyoruz” diye konuştu. 

Doğu ile Batı arasında köprü olacağız

Rum lobisinin çok etkili olduğu Roma Üniversitesi ile de bir işbirliği anlaşması imzaladıklarını hatırlatan Osam, “Doğu ve Batı Akdeniz arasında köprü oluşturacağız. Kasım’ın ilk haftası çalışmaları  başlatacağız “ ifadesini kullandı.