Doğalgaz faturasına 1150 lira destek

Aile Bakanı'ndan nafaka açıklaması: Kadınları mağdur ettirmeyiz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Dar gelirliye hane başına yıllık 450- 1150 TL doğalgaz desteği sağlayacağız” dedi. Bakan Yanık, nafaka ile ilgili de kesin ve net konuştu.

YELDAĞ GÖKDAĞ

Bakanlığın bilgisi dışında çok sayıda yorum ve tahminler yapıldığına dikkat çeken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Ne ailenin zarar görmesi, ne de kadınların edindikleri müktesep hakları kaybedecekleri bir yeni düzenlemeye kapı aralamayız" dedi. Bakan Yanık, şöyle devam etti: "Bakanlık olarak kendi çalışma alanlarımıza giren konularla alakalı her türlü çalışmayı ve görüşmeyi yaparız ama nafaka konusuyla alakalı verilmiş bir karar yok. Yapılmış nihai bir değerlendirme yok."

2021'DE 307 KADIN CİNAYETİ

81 ildeki 81 Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'nde geçen yıl 256 bin kadın, 23 bin erkek ve 17 bin çocuğun hizmet aldığını belirten Derya Yanık, "Ayrıca 112'si Bakanlığımıza bağlı toplam 149 kadın konuk evi var. Buralarda 2 bin 779 kadın kaldı" dedi. Bakan Yanık, 2021'de 307 kadın cinayeti işlendiğini de aktardı.

KADINLAR İÇİN ONLİNE SATIŞ SİTESİ KURULUYOR

Bakan Derya Yanık, kadınlara yönelik online satış sitesi kuracaklarının müjdesini de verdi: "Bir marka nasıl oluşturulur, hangi aşamaları takip eder, tescilden tekniğe kadar bütün bilgileri kadınlarımıza temin ediyoruz. 2020'den itibaren 400'den fazla yeni kadın kooperatifi kuruldu."

HANE BAŞINA 1150 TL'YE KADAR DOĞALGAZ YARDIMI

Doğalgaz desteğine de değinen Bakan Yanık, "Hane başına yıllık 450 lira ila 1150 lira arasında doğalgaz desteği sağlayacağız. Destek ödemesini PTT kartına yatıracağız" dedi.