Doğal olan normal doğum

Başkan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen “Doğal Olan Normal Doğum” temalı “Normal Doğum Eylem Planı” tanıtım toplantısının açılışına katıldı.

HALE KAPLAN

Burada konuşma yapan Erdoğan, "Bir annenin kalbinde atan yeni bir hayatın sesi, dünyanın en derin ve kadim melodisidir" dedi. Erdoğan paylaşımında şöyle devam etti "Her doğum, insanlığın yarınına uzanan köprü, varoluşun en saf başlangıcıdır. Bu mucizevi an, sağlıklı bir neslin de temel taşıdır.

Normal Doğum Eylem Planı'nın hayırlı olmasını diliyorum. Bu adımın toplumun geleceğini şekillendirecek kadar anlamlı olduğuna yürekten inanıyorum. Dünya Sağlık Örgütü'nün %15 olarak açıkladığı sezaryen sınırının ülkemizde aşılmış olması, her iki bebekten birinin sezaryenle dünyaya geliyor olması tehlikenin boyutlarını ortaya koyuyor. Doğal doğumu teşvik eden bu girişimle; her yeni hayat, annesiyle birlikte güç bulacak, daha sağlıklı nesillerle geleceğe umut ekeceğiz."

ENFEKSİYON RİSKİNİ ARTIRIYOR

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu toplantıda yaptığı konuşmada, Normal Doğum Eylem Planı'nın, sağlık politikasının ötesinde, geleceğe yatırım olduğunu söyledi. Memişoğlu, "Sezaryen iyileşme sürecini uzatıyor, enfeksiyon riskini artırıyor, tıbben zorunlu olmadıkça sezaryenin tercih edilmemeli" dedi.