Doç. Dr. Hakan Akelma: Düğünler artarsa cenazeler de artar

Doç. Dr. Hakan Akelma, Türkiye'de olduğu gibi Diyarbakır'da da vaka sayısında gözle görülür artış olduğuna dikkat çekti.

Kentte günlük vaka sayısının 450'e ulaştığını anlatan Doç. Dr. Hakan Akelma. "Günlük 450'ye yakın başvuru var. Toplu düğünlerde artış var. Sosyal alanlarda maskesiz gezmeler var. Bu rehavet yanılgıya sebep olur. Günde 1-2 kayıp veriyoruz. Düğünler artarsa cenazeler de artar" dedi.

'EVDE TOPLU İFTAR YEMEĞİ VERMEYİN'

Salgın nedeniyle Ramazan ayı boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmeler hizmetlerini paket servisle sınırlandıracak. Toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler gerçekleştirilemeyecek. Uzmanlar ise evlerde verilecek iftar davetlerine karşı tedirgin. "Ramazan ayı soframızı ve yiyeceğimizi paylaşma ayı" diyen Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, şunları söyledi: "Kalabalık iftar sofralarını kesinlikle yapmamamız gerekiyor. Burada insanlara ikram ettiğimiz şey genellikle hurma ve yiyecek olmayabilir. Bu aynı zamanda koronavirüs de olabilir. İnsanların en tedbirsiz olduğu anlardan bir tanesi yemek esnası. Ortamda eğer bir kişini koronavirüsü taşıyorsa herkesin enfekte olma olasılığı oldukça yüksek."