DMM ''Suriyeli sığınmacı Türkiye'de korkuyor'' manipülasyonunu ortaya çıkardı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan ve bir Suriyeli sığınmacının Türkiye'de eskisi gibi rahat Arapça konuşamadığını iddia ettiği videonun manipülasyon içerdiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan ve bir Suriyeli sığınmacının Türkiye'de eskisi gibi rahat Arapça konuşamadığını iddia ettiği videonun manipülasyon içerdiğini bildirdi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin X sosyal medya hesabından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde;

"Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerle ilgili, "Bir sığınmacı Suriye'ye tatile gidip geldikten sonra korktuğu için Türkiye'de eskisi kadar rahat Arapça konuşamadığını söyledi" iddiası manipülasyon içermektedir. Videoda konuşan kişinin iddia edildiği gibi Suriyeli bir sığınmacı değil, Sakarya Üniversitesinde öğrenim gören Cezayirli bir öğrenci olduğu belirlenmiştir.

Röportajda öğrencinin, "Memlekete (Cezayir) gidip geldikten sonra" şeklindeki ifadelerinin, "Suriye'ye tatile gitti" şeklinde çarpıtıldığı tespit edilmiştir. Görüntülerin kasıtlı biçimde manipülasyon amacıyla kırpılarak servis edildiği açıkça görülmektedir. Kamuoyunu provoke etmek amacıyla yürütülen dezenformasyon kampanyalarına itibar etmeyiniz."