Diyarbakır'da şehit polisin katili yakalandı

Diyarbakır'da 2010 yılında bir polisi öldürüp, yedi kişiyi öldürmeye teşebbüs eden zanlı 73 yıl 10 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılarak, cezaevine gönderildi.

AKŞAM GAZETESİ

ŞEYHMUS ÇAKAN

Diyarbakır'da bir polisi öldürüp, yedi kişiyi öldürmeye teşebbüs eden zanlı tutuklandı

Diyarbakır'da 27.08.2010 günü Yenişehir ilçesi Dokuzçeltik mahallesinde Tanrıverdi ve Erten aileleri arasında meydana gelen kavgada gözaltındaki şahısların işlemleri Polis Merkezince yürütülmekte iken Erten ailesine mensup kişiler doktor raporu aldırılmak için hastaneye araç içerisinde götürülürken; Tanrıverdi ailesine mensup kişilerce tabanca ve pompalı silah kullanılarak araca yönelik ateş edilmesi neticesinde araç içerisinde bulunan Polis memuru Özkan Yiğen şehit olmuştu.

Yeni Göreve atanan Diyarbakır Emniyet Müdürü Sayın Fatih Kaya'nın talimatıyla Asayiş Şube Aranan Şahıslar Bürosunda kurulan özel ekip şehit polisin katil zanlısını yakaladı

Vefa ekibinin uzun süren takip ve operasyonu ile yakalandı.

"POLİS HUZUR GÜVEN VERİR" OPERASYONU

Yaklaşık 1 yıl önce olayın faillerinden Mehmet Emin Tanrıverdi yakalanarak cezaevine gönderilmişti.

IRAK'A KAÇMA PLANINI POLİS BOZDU

Son 1 yıldır aranan ve izi sürülen R. Tanrıverdi uzun süren araştırma ve takip neticesi operasyonla Diyarbakir Yenişehir de yalnız yasadığı evde yakalandı.

Sanığın Irak a kaçmaya hazırlandığı anlaşıldı.

53 YAŞINDA 9 DOSYADAN 73 YIL CEZA ALDI

Diyarbakır 1 Ağır Ceza Mahkemesi "Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle bir kişiyi öldürme", 73 yıl 10 ay 20 gün kesinleşmiş hapis cezası olan R.T karar yüzüne okunduktan sonra cezaevine teslim edildi.