Diyarbakır'da hücre evine baskın! Eylem planlayan terörist son anda önlendi

Diyarbakır’da düzenlenen operasyonda kırsal alandan gelerek şehir merkezinde eylem hazırlığı yapan PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi.

İç güvenlik operasyonları kapsamında Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünce merkez Bağlar İlçesi'nde operasyon düzenlendi. Operasyonda, kırsal alandan gelerek şehirde terör örgütünün faaliyetini yürüttüğü ve eylem planladığı tespit edilen Mücahit Yılmaz adlı terörist etkisiz hale getirildi, iki kişi de gözaltına alındı. Etkisiz hale getirilen teröristin kaldığı yerde yapılan aramada, başkası adına düzenlenmiş sahte kimlik, silah, mühimmat  ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. 

OPERASYON İHBARLA BAŞLADI 

Diyarbakır Sento Caddesi eski havalimanı kavşağı civarında terör örgütü PKK mensubunun bir apartmanın en üst katında bulunan evde saklandığı ihbarını değerlendiren Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile Özel Hareket polislerince eve operasyon düzenlendi.

POLİSE ATEŞLE KARŞILIK VERDİ 

Operasyonda polislerin teslim ol çağrılarına ateşle karşılık veren terörist çıkan çatışmada etkisiz hale getirildi. Bir özel harekat polisi ise yaralandı. Yaralanan polis hastaneye kaldırıldı. Ev sahibi karı koca ekiplerce gözaltına alınırken, bölgedeki güvenlik önlemi artırıldı. Etkisiz hale getirilen teröristin kaldığı yerde yapılan aramada, başkası adına düzenlenmiş sahte kimlik, silah, mühimmat ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. 

Yaralı hain, kendini Zap'a attı

Ağrı’da icra edilen hava destekli operasyonda, iki PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Hakkari’de de, teröristlerce yol kontrolü yapan güvenlik korucularına yönelik açılan taciz ateşi sonucu çıkan çatışmada, bir PKK’lı terörist yaralandı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Yaralı örgüt mensubunun kendisini Zap Suyu’na attığı değerlendirilmektedir. Tahkikat devam etmektedir.” Bu arada Pençe Harekatı ile koordineli Irak Kuzeyi'ndeki Metina'ya hava harekatı yapıldı.  

Terör bitti huzur geldi

Doğdukları toprakları 1994’te terör olayları nedeniyle bırakmak zorunda kalan Van’ın Çatak ilçesi Horis mezrası sakinleri, yıllar sonra döndükleri mezrada tarla ve bahçelerini ekip biçmenin mutluluğunu yaşıyor. Gündüzleri erkeklerin tarla ve bahçede çalıştığı, kadınların da günlük işlerini yaptığı mezrada vatandaşlar, akşamları da bir araya gelerek sohbet ediyor.