Diyarbakır'da ‘evlat nöbeti'ne bir aile daha katıldı

Gara şehidi Özbey için taziye ziyareti. İki yıl nöbet tuttular. Diyarbakır'da HDP il binası önünde evlat nöbeti tutan aileler, Gara'da şehit edilen askerlerin arasında yer alan Malatyalı Şehit Astsubay Semih Özbey'in annesi Sadiye Özbey'e taziye ziyaretinde bulundu.

Birlikte 2 yıl HDP önünde evlat nöbeti tuttukları acılı şehit ailesinin yanında olan Diyarbakır aileleri, HDP'ye tepki gösterdi.

NÖBETE BİR AİLE DAHA

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlatılan evlat nöbetine bir aile daha katıldı. Batman'da, 2014 yılında 17 yaşındayken kandırılarak dağa götürülen oğlu Eyyüp Alphan için evlat nöbetine katılan baba Medeni Alphan, 2014'ten beri oğlunun kayıp olduğunu söyledi. Baba Alphan, "Ben de televizyonda gördüm, HDP önüne geliyorlar. Çok kişi gelmiş, ben de çocuğuma sesleniyorum. Oğlum Eyüp, gel, annen hastadır, kanser oldu, ölmek üzere" dedi.

MİT'TEN PKK'NIN FİNANS YAPISINA DARBE

PKK'nın istihbarat ve finans faaliyetlerini yürüten 3 örgüt mensubu Irak'ın Metina bölgesinde MİT'in operasyonuyla etkisiz hale getirildi. Örgüt mensuplarının gizli toplantı sırasında imha edildiği öğrenildi.