Diyarbakır'da bir kuyumcunun 200 milyon TL'lik vurgun yapıp kaçtığı iddia edildi

Diyarbakır'da kuyumcuların toptan alışveriş yaptığı bir firma tarafından dolandırıldığı iddia edildi.

Mağdur olduğunu iddia eden 3 kuyumcu M.E, A.E VE R.İ Huzur Polis Merkezi Amirliğine yaptıkları başvuruda toptan altın alışverişi yaptıkları bir firmanın 15 milyon lira lira tutarındaki altını kendilerine teslim etmediğini belirterek şikayetçi oldu. Telefonla ulamadıklarını bunun üzerine görüşmek için dükkana gittiklerini ancak iş yerini boşaltılmış olarak gördüklerinde dolandırıldıklarını anladıklarını ifade ettiler. Başvuru üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı devreye girdi.

BÜYÜK VURGUN

Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası (DİKO) Başkanı Yunus Öner, dolandırılan kuyumcu sayısının 20’nin üzerinde olduğunu açıkladı.

DİKO Başkanı Öner açıklamasında, “Maalesef üyelerimizin iyi niyetini suistimal etmiş. Bunun yanı sıra Türk Lirası ve döviz verenler de var. Ayrıca bu kişilerin Antalya'da döviz bürosu da var. Gaziantep, Kahramanmaraş ve İstanbul'daki bazı kuyumcuları aynı şekilde dolandırdıkları söyleniyor. Altın ve döviz olarak yaklaşık 300 milyon liradan bahsediliyor. Gerçek boyutu soruşturma sonucunda ortaya çıkacak." dedi.