Diyarbakır anneleri AKŞAM'a konuştu: 'ABD para veriyor, PKK çocuk kaçırıyor

ABD'nin İnsan Kaçakçılığı Raporu'nda yer alan ‘PKK çocukları kaçırıp silah altına alıyor' ifadesine evlat nöbeti tutan ailelerden tepki geldi. Aileler ABD Büyükelçiliği'ne siyah çelenk bırakacaklarını söyledi.

Gürkan ATA

ABD tarafından hazırlanan ‘2020 İnsan Kaçakçılığı Raporu’nda terör örgütü PKK ve Suriye kolu YPG’nin Irak, Suriye ve Türkiye’de 12 yaşına kadar kız ve erkek çocuklarını kaçırıp silah altına aldığı yönündeki bilgilere Diyarbakır’da evlat nöbeti tutan ailelerden tepki geldi. Aileler “ABD bunlara para veriyor, PKK da çocuklarımızı kaçırıyor” dedi.

KIZIMI GETİRİN BANA

Zor şartlarda okuyup Anadolu Lisesi’ni kazanan ama daha 16 yaşındayken HDP’nin organizasyonuyla PKK tarafından kaçırılan Ağrılı Çiğdem Kaya’nın babası Yasin Kaya “Kızımı zor şartlarda okuttum, ama elimden aldılar. PKK kendi başına hiçbir şey, ona destek veriyorlar. TIR’larla silah yardımı yaptıklarını herkes biliyor, para gönderip istedikleri gibi PKK’yı yönetiyorlar. Madem bunu biliyorlar bana kızımı geri getirsinler” dedi. Kaya, “Hain örgüte yardım edenler belli, çocuklarımızın günahı vebali onların boynuna olsun” diye konuştu.

Diyarbakır HDP Binası önündeki ilk eylemcilerden olan Ayşegül Biçer, 16 yaşındayken kaçırılan oğlu Mustafa’nın yolunu gözlüyor. Biçer “Eğer ABD ve Batılı ülkeler PKK’yı desteklemezse, bu kanlı örgüt parayı nereden bulacak? O kadar silahı nereden alacak? Onlar para buluyor, HDP kandırıyor, PKK çocuklarımızı kaçırıyor. Çocukların kaçırıldığını rapor eden ikiyüzlü ABD uşaklarına talimat versin, evlatlarımızı bize versinler” ifadelerini kullandı.

Oğlu Adil’in 6 yıl önce HDP’nin organizesi ile PKK kamplarına kaçırıldığını ifade eden Cennet Kabaklı da, dış desteğin kesilmesi ile PKK’nın sonunun geleceğini belirterek, “Bunların dini imanı yok, vicdanları yok. Çocuk, kadın demeden kaçırıp insanları öldürmek için zorluyorlar. Bunlar dağda nasıl duracak, o kadar silahı nereden buluyorlar? Tabi ki büyük devletler onları destekliyor. Yabancı ülkeler para veriyor, onlar da çocuk kaçırıyor.” 

BAKANLIĞA BAŞVURDUK HABER BEKLİYORUZ

Diyarbakır’da yaşayan Süleyman Aydın, daha 15 yaşındayken oğlu Özkan’ın HDP tarafından kandırılıp PKK’ya gönderildiğini belirterek AKŞAM’a şunları anlattı: “Her şey ortada, kimse inkâr edemez. Batılı ülkeler para veriyor, silah, mühimmat veriyor, PKK’yı destekliyor. Mesela ABD talimat versin, PKK çocuklarımızı bir günde bize teslim ederler. Para desteğini kessinler, bir eylem bile yapamazlar. Zaten İçişleri Bakanlığı’na başvurduk,. Ankara’ya gidip ABD Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bırakacağız, bakanlıktan haber bekliyoruz.”