Diyafram fıtığı artık hayatı tehdit etmiyor! 3 günlük bebeğe bağırsak ameliyatı

İstanbul'da 5 bin doğumda bir görülen ve karaciğer, mide ile ince bağırsakları göğüs kafesinde dünyaya gelen 3 günlük Hamza bebek, önce entübe edildi ardından yapılan başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.

İstanbul'da yaşayan ve ikinci çocuğuna hamile olan Kübra Kambur, hamileliğinin 5'inci ayında bebeğinde diyafram hernisi (diyafram fıtığı) hastalığı olduğunu öğrendi. Kambur, kendisini takip eden kadın doğum doktorunun yönlendirmesiyle doğumunu İSÜ Medical Park Gaziosmanpaşa Hastanesi'nde gerçekleştirdi. Ancak Hamza bebek, karaciğer, mide ve ince bağırsakları göğüs kafesinde doğdu. Entübe edilen bebek, bu süre zarfında ameliyata hazırlandı. Hamza bebek, başarılı geçen operasyonun ardından 15 gün yoğun bakımda takibe alındı. Daha sonra sağlığına kavuşarak taburcu edildi. Diyafram fıtığı olan bebeklerin 3'te 1'inin anne karnında ya da doğumdan sonraki ilk saatlerde hayatını kaybettiğini belirten Prof. Dr. Hamit Okur, şöyle konuştu:

15 GÜN SONRA TABURCU OLDU

"Bebeğimizi acil ameliyata alarak kurtardık. . Günümüzde yaşam desteği ile yenidoğan yoğun bakım imkânlarının gelişmesi ve bu hastalığın yenidoğan yoğun bakım uzmanları tarafından takip edilmesi, sağ kalımda ciddi bir artış gösterdi. Günümüzde bu hastalıkta doğan bebeklerin yüzde 80 veya yüzde 90'ı hayatta kalabiliyor."

OĞLUMUZ DİRENÇLİ ÇIKTI

Anne Kübra Kambur, "Çocuğumuzu ne kadar profesyonel ellere teslim etsek de tedirgin olduk. Yaşama şansının biraz az olduğunu öğrenmiştik. Doktorlarımız sağ olsunlar, çok gayret gösterdiler. Oğlumuz da çok dirençli bir çocukmuş" dedi.