Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmıştı... ABD'li Büyükelçi'den HDP ve İYİ Parti'ye ziyaret

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake geçtiğimiz gün Dışişleri Bakanlığı tarafından gösteri uyarısı nedeniyle Bakanlığa çağırılmıştı. Bugün, Jeffry Flake, HDP Genel Merkezi'nde Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile görüştü. Görüşmenin ardından Flake, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i de ziyaret etti. Görüşmeler kamuoyuna ''nezaket'' ziyareti olarak açıklandı.

AA

ABD Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake HDP Genel Merkezi'nde HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile görüştü. Görüşme ABD Büyükelçiliğinin resmi hesabından İngilizce ve Türkçe olarak 2 dilde paylaşıldı. Yapılan paylaşımda, "Büyükelçi Flake, bugün HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile bir araya geldi. Görüşmede ABD-Türkiye arasındaki bağlar ele alındı" açıklaması yapıldı.

BİR ZİYARETTE İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI AKŞENER'E

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, nezaket ziyaretinde bulunan ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake'i kabul etti.

Partiden yapılan açıklamaya göre, 1 saat süren kabulde, dünyadaki gelişmeler ve Türk-Amerikan ilişkileri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

ABD BÜYÜKELÇİSİ JEFF FLAKE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NA ÇAĞRILMIŞTI

Bakanlığa çağırılan ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake'a "Sanki önemli bir problem varmış gibi yansıtılması kabul edilemez." denildiği bildirilmişti.

ABD Büyükelçisi Jeff Flake'in, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığı, İstanbul'da düzenlenen bir miting öncesinde yayınlanan gösteri uyarısından duyulan rahatsızlığın iletildiği açıklanmıştı.

ABD'nin İstanbul'da düzenlenen bir miting öncesinde yayınlanan gösteri uyarısıyla ilgili ABD Büyükelçisi Jeff Flake, Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmıştı.

Flake, açıklamadan duyulan rahatsızlık iletilirken, söz konusu gösteri uyarısında, bu tür mitinglerde emniyet birimleri tarafından alınan önlemler hakkında asılsız iddiaların yer aldığı belirtilmişti.

Büyükelçi'ye kolluk kuvvetlerince orantısız güç kullanımının ciddi bir sorun olduğu ABD'de bu nedenle yaşanan olaylar olduğu hatırlatılmıştı.

Türkiye'de önemli bir problem varmış izlenimi oluşturulmasının kabul edilemez olduğu, söz konusu mitingin dün sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildiği ve herhangi bir olayın yaşanmadığı vurgulanmıştı.