Dışişleri Bakanlığı: Sığınmacı ve göçmenlerin Batı'ya hareketi sürdürülebilir

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'deki bazı sığınmacı ve göçmenlerin Batı'ya hareketinin İdlib'deki durumun kötüleşmesi halinde sürebileceğini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Türkiye'deki sığınmacı ve göçmenlerin batıya doğru yönelmesiyle ilgili biz açıklama yayımladı.

Bakanlığın resmî internet sitesi üzerinden yayımlanan açıklamada, "İdlib'de yaşanan ve yüzbinlerce insanın yerlerinden edilmesine neden olan son gelişmeler, ülkemiz üzerindeki mevcut göç baskısını daha da artırmıştır." denildi.

Bu gelişmelerin, Türk halkı ve dünya kamuoyu tarafından takip edildiği, öte yandan Türkiye'deki sığınmacılar ve göçmenleri de derinden etkilediği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Nitekim gelişmelerden endişeye kapılan ülkemizdeki bazı sığınmacı ve göçmenler Batı sınırlarımıza doğru hareketlenmeye başlamışlardır. Durumun kötüleşmesi halinde bu risk artarak devam edecektir.

Dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülkemizin mülteciler ve sığınmacılara yönelik politikasında bir değişiklik yoktur."