Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan vize serbestisi açıklaması: ''Zor ama hayata geçirilmesi gereken bir söz''

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ''AB'nin aralık zirvesini bize uzatılan el olarak gördük. Reformlar pozitif atmosfere katkı sağlayacaktır. Reformlar pozitif atmosfere muhakkak katkı sağlayacaktır. Vize serbestisi zor ama hayata geçirilmesi gereken bir sözdür. Bizim açımızdan birinci konu YPG'ye desteğin kesilmesi '' açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Brüksel'deki temaslarını gazetelere değerlendirdi. 

Bakan Çavuşoğlu, Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'le bir araya gelmişti.

Çavuşoğlu, kritik görüşmelerin ardından temaslarını değerlendirdi.

AB'NİN BEKLENTİLERİ NE?

"Reformlar pozitif atmosfere muhakkak katkı sağlayacaktır. Vize serbestisi zor ama hayata geçirilmesi gereken bir sözdür.

BLINKEN'IN SÖZLERİ

O anlamda söylemediği konusunda bize bilgisi oldu dedi. "Varsa şikayetin gel" diyerek Blinken'a seslendim. Bizim teklifimiz geçerli. Eğer müttefiklerimiz satmak istiyorlarsa iyi bir teklif ve garantilerle gelmek gerekiyor.

Somut öneriler ve garantiler bekliyoruz.

Türkiye-AB ilişkilerinde yeni dönem... Bakan Çavuşoğlu'ndan vize açıklaması: "AB sözünü yerine getirmeli"

BÖLGESEL DOĞU AKDENİZ KONFERANSI

Biz Rum kesimini tanımıyoruz, onlar KKTC'yi tanımıyorlar. Ama hakça paylaşım gerekli mi? Gerekli. O yüzden pragmatik davranmamız gerekiyor. İki tarafı bir araya getirmemiz lazım. Toplantılara ikisi de katılmalı. Belki ayrı bir formatta ayrı bir toplantı olabilir.

AP'NİN DEMİRTAŞ ÇAĞRISI

Sevsin ya da sevmesin herkes Demirtaş'ın ne yaptığını biliyor. Bugün de dün de konusu geldiğinde neler yaptığını anlattık."

Deniz Kuvvetleri'ne milli fırkateyn geliyor: 'İstanbul' bugün denize indirilecek

Başkan Erdoğan duyurdu: OECD'nin 5. merkezi İstanbul oldu

ANKA İHA'ya yeni özellik: Otomatik Tanımlama Sistemi ve SARPER+