Dışişleri Bakanı Fidan: İsrail, İran'ı savaşa çekmeye çalışıyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “İsrail, Gazze ve Lübnan'ı kana bulamaya devam ediyor. Netanyahu bölgede sürekli yeni cepheler açıyor. İran'ı da bu savaşa çekmeye çalışıyor” dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile İstanbul'da bir araya geldi. İkili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Fidan, İsrail'in uluslararası hukuku açık biçimde ihlal eden eylem ve söylemlerine son vermek zorunda olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Netanyahu bölgede sürekli yeni cepheler açıyor. İran'ı da bu savaşa çekmeye çalışıyor. Krizin başından bu yana yaptığımız uyarıyı tekrarlamak istiyorum: Savaşın tüm bölgeye yayılma riski asla hafife alınmamalı. Küresel düzeyde çok ciddi yansımaları olabilecek bir gerilimin içindeyiz. Bölge ülkeleri ve bölge dışı aktörler geri dönülemez bir adım atmaktan kaçınmak zorundalar."

İSRAİL BARIŞI TEHDİT EDİYOR

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi ise, "Her iki ülke olarak Gazze ve Lübnan'daki soykırımın bir an önce durdurulması gerektiğini inanıyoruz. İşgalci rejimin yayılmacı politikalarıyla bölgemiz ve dünyanın barış ve güvenliğini ciddi şekilde tehlikeye atabilecek bir barut fırçasına dönüştürmüştür. Bölgedeki savaşın yayılması ciddi bir tehdittir. Bölgede Siyonizm rejimi dışında hiç kimse bu durumu istemez. Biz her zaman vurguladık biz barışı destekliyoruz. Buna ek olarak da her türlü senaryoyu biz hazırız dedik. İsrail rejimi dünya barışına en büyük tehdittir" dedi.